Hlavní navigace

Polská televize plánuje tři nové stanice, minimálně dvě budou i v tamním DVB-T

25. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Poláci tento týden úspěšně ukončili proces přechodu z analogového na pozemní digitální vysílání. Zájemci mohou přijímat celkem tři celoplošné multiplexy.

Ještě tři nové programy spustí v horizontu několika měsíců veřejnoprávní Telewizja Polska. Čtenáři DigiZone.cz, kteří pravidelně sledují naše zpravodajství, už vědí, že půjde o stanici věnovanou regionům, dětský kanál a dokumentární televizi. Server Wirtualnemedia.pl přinesl informaci o tom, že první z nich, která byla doposud označována jako TVP 3 Regiony by se nakonec měla jmenovat TVP Regionalna. Termín startu se nemění, to znamená, že by k němu mělo dojít 1. září. Stanice má být dostupná v rámci třetího polského multiplexu a tudíž zachytitelná i na omezeném území České republiky a Slovenska.

BRAND24

K TÉMATU: Telewizja Polska spustí svůj regionální kanál TVP 3 už 1. září, bude i v DVB-T

Kanál TVP Info se od září stane čistě zpravodajskou stanicí, kdežto TVP Regionalna se zaměří na tvorbu jednotlivých lokálních poboček Telewizje Polska a bude nabízet jak společný program, tak i obsah dodávaný jednotlivými studii. V rámci DVB-T má být dostupný i dětský kanál TVP ABC, o jehož termínu startu však zatím veřejnoprávní médium nehovoří. Co se týká stanice TVP Dokument, její spuštění neproběhne dříve než v průběhu podzimu, pravděpodobně do konce letošního roku. Jak uvádí Wirtualnemedia, i o této stanici zatím TVP mlčí. Zaměřit se chce mj. na neobvyklé události, odlišnost jednotlivých kultur, tradice a zvyklosti, úspěchy vědy a techniky a nové trendy. Chybět nebudou ani kontroverzní témata.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).