Hlavní navigace

Podnikáním majitele CS Linku a Skylinku v Česku se bude zabývat i policie

31. 7. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Zavedení servisního poplatku u satelitních operátorů CS Link a Skylink nabírá zajímavých rozměrů. ČTÚ se v jeho souvislosti obrátil také na policii. Společnosti hrozí desetimilionové pokuty.

Vlastníkovi satelitních operátorů CS Link a Skylink, lucemburské společnosti M77 Group, hrozí až dvacetimilionová pokuta za to, že neoznámila zahájení své podnikatelské činnosti na území České republiky. Informoval o tom mluvčí Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) František Malina. V případě, že tak společnost neučiní, bude s ní zahájeno správní řízení pro podezření ze spáchání správního deliktu, uvedl Malina. Zjednodušeně řečeno, M77 Group podniká v Česku bez řádného povolení.

K TÉMATU: Servisní poplatek CS Linku a Skylinku může způsobit jejich vlastníkovi několik problémů

Podle mluvčího ČTÚ dále úřad podal k Městskému státnímu zastupitelství v Praze podnět k prošetření spáchání trestného činu, protože M77 Group, jak již dříve server DigiZone.cz referoval, podniká na našem území bez toho, aniž by zde měla organizační složku, případně byla zapsána sama do obchodního rejstříku. Dle sdělení Městského státního zastupitelství byla věc postoupena k dalšímu šetření Policii České republiky, přiblížil František Malina.

ČTĚTE TAKÉ: Skylink a CS Link klamou zákazníky, tvrdí ČTÚ. Hrozí jim pokuta pět milionů

ČTÚ už dříve novináře informoval, že bylo se společností M77 Group zahájeno správní řízení z toho důvodu, že nadále základní programové nabídky služeb CS Link a Skylink označuje jako bezplatné. Operátor tvrdí, že takzvaný servisní poplatek už bude u placených balíčků obsažen v jejich ceně. ČTÚ dále informoval o jednání M77 Group lucemburského regulátora a vyžádal si jeho vyjádření. Úřad i nadále navíc prošetřuje dosavadní podklady pro možné správní řízení.

NEPŘEHLÉDNĚTE: ČTÚ začal prošetřovat servisní poplatek u bezplatných balíčků Skylinku a CS Linku

BRAND24

Tiskový mluvčí telekomunikačního úřadu František Malina ale zároveň všechny stěžovatele upozorňuje: Jakkoli ČTÚ citlivě vnímá rozhořčení stěžovatelů z postupu společnosti M77 Group S.A. jako pochopitelné, musí upozornit, že v současné chvíli nemá žádné přímé zákonné prostředky, kterými by mohl donutit společnost M77 Group S.A., aby od zavedení servisního poplatku upustila. Samotné zavedení servisního poplatku nevnímá ČTÚ jako problém.

Podle informací serveru DigiZone.cz se bude zavedení servisního poplatku zabývat v dohledné době také Česká televize v rámci svého zpravodajství.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).