Hlavní navigace

Podívejte se na provizorní anténu na ostravských Hošťálkovicích

9. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
9. 9. 2009

Čtenář s nickem Lumír L poslal do redakce serveru DigiZone.cz fotogalerii ostravského vysílače Hošťálkovice, který byl nedávno osazen provizorní anténou, ze které bude signál šířen maximálně do konce října. Novým anténním systémem (AS) by mělo být stanoviště osazeno v rozmezí od 18. do 20. září. Provizorní systém se objevil na vysílači v sobotu 5. září.

BRAND24

FOTOGALERIE: Provizorní anténní systém na vysílači Ostrava – Hošťálkovice

Přesun analogového vysílání do provizorního AS proběhne zítra v době od půlnoci do šesté hodiny ranní. Digitální vysílání multiplexu 1 bude z nové vysílací antény spuštěno dle Technického plánu přechodu do konce října 2009 na kanále 54. Současně s digitálním vysíláním bude koncem října do nové antény navráceno i analogové vysílání. Přesun analogového vysílání do náhradního anténního systému je jedinou možností, jak pro diváky zachovat analogové vysílání z Hošťálkovic i po dobu příprav na výměnu hlavní vysílací antény, uvedl, vedoucí útvaru rozvoje a investic ČRa Jiří Vykydal. Výměna antény proběhne za pomoci dvourotorového vrtulníku Kamov Ka-32.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).