Hlavní navigace

Podívejte se, jak Češi řeší příjem satelitu a DVB-T na jednom držáku

21. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
21. 5. 2010

UVNITŘ FOTO O tom, že Češi jsou národem kutilů, není pochyb. Položili jste si někdy otázku, jak by to vypadalo, kdyby se na držák k satelitní parabole umístila také anténa pro terestrický příjem? Takové řešení existuje. O tom, jak by to nemělo vypadat, se přesvědčil v obci Sukorady nedaleko Mladé Boleslavi čtenář serveru DigiZone.cz Ján Sivý. Za možnost zveřejnění obrázku mu děkujeme.

FORUM DIGIZONE: Jak by instalace antén neměly vypadat

BRAND24

Na fotografii je umístěná parabolická anténa s odhadovaným průměrem šedesát centimetrů plus dva LNB konvertory, tedy příjem ze dvou orbitálních pozic. Instalace však na první pohled není provedena v pořádku. Právě mezi konvertory a parabolou je totiž ještě umístěné takzvané síto a vše je pak nainstalováno na fasádě domu. O tom, že ale takovéto instalace nemusí být ničím výjimečným, se přesvědčili už naši čtenáři, kteří dokonce na toto téma založili na DigiZone vlastní diskusní vlákno.

Kombinovaný příjem, na který lze narazit v obci Sukorady na Mladoboleslavsku. (Foto: Ján Sivý, CSDXC)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).