Hlavní navigace

Podívejte se, co nabízí nová hybridní aplikace České televize k Euru

7. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ve středu v půl dvanácté dopoledne spustila ČT rozsáhlou aplikaci pro fotbalové Euro 2012. Nahradila tak svoji první zkušební k MS v ledním hokeji. Co nabízí?

Aplikace se spouští stisknutím červeného tlačítka na dálkovém ovládání v době, kdy se objeví na obrazovce vpravo dole ikona upozorňující na přítomnost HbbTV. Aplikace je vysílána na kterémkoliv programu České televize, ať již v terestrickém, nebo satelitním vysílání.

K TÉMATU: ČT dnes spustí aplikace pro fotbalové Euro 2012 v hybridní HbbTV a teletextu

BRAND24

HbbTV je připravena tak, aby divák neztratil kontakt s probíhajícím děním na kanále, který právě sleduje. Zůstává původní zvuková stopa a v pravém horním rohu je ve zmenšeném okně on-line obraz. Aplikace je velice podrobná a bude každý den doplňována tak, jak se jednotlivá utkání budou hrát

Podle Jana Zemana, vedoucího Teletextu České televize, si klasický teletext zapnulo v květnu tohoto roku 1 434 330 diváků. Nejvíce se diváci zajímali o teletext kanálu ČT 4. Novou aplikaci HbbTV na všech kanálech České televize si za minulý měsíc podle připojených IP adres zapnulo 5 255 diváků. Penetrace přijímačů, které toto hybridní vysílání umožňuje je totiž zatím stále malá, ale neustále se zvyšuje s prodejem nových přijímačů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník DigiZone se specializací na satelitní a terestrické vysílání, dálkový příjem televize i VKV rozhlasu a přítel elektroniky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).