Hlavní navigace

Plzeňsko a část středních Čech čeká od půlnoci výluka multiplexů 1, 2 a 3

23. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Plánovaná výluka se tentokrát dotkne vysílačů Plzeň – Krašov a Votice – Mezivrata. První šíří všechny tři multiplexy, druhý pouze sítě 1 a 2.

Výpadek televizního signálu čeká ode dnešní půlnoci diváky pozemní digitální televize na Plzeňsku a v části středních Čech, kde je primárním zdrojem signálu vysílač Votice – Mezivrata. České Radiokomunikace naplánovaly až do zítřejších šesti hodin ráno výluku hlavního plzeňského vysílače Krašov a zmíněných Mezivrat. U Krašova se šestihodinový výpadek dotkne celoplošných multiplexů 1, 2 a 3, u Mezivrat televizních sítí 1 a 2. Rozhlasové vysílání ze zmíněných vysílačů nebude nijak narušeno.

BRAND24

K TÉMATU: Českobudějovicko bylo od půlnoci na šest hodin bez signálu multiplexů 1, 2 a 3

Na Krašově se odmlčí veřejnoprávní multiplex 1 České televize na kanálu 34, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a Barrandov na kanále 48 a multiplex 3 s Primou love, Primou Zoom, Óčkem, Šlágr TV a Active TV na kanálu 52. Z votických Mezivrat nebude možné naladit multiplex 1 na kanále 53 a multiplex 2 na kanále 41. Hlavní středočeský vysílač Cukrák, odkud stejné televizní sítě vysílací na shodných kanálech, zůstane během výluky Mezivrat v provozu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).