Hlavní navigace

Play.cz má novou aplikaci pro poslech rádií ve Windows 8, chystá i Windows Phone

22. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ GALERIE – Rádia si nově uživatel může přehrávat v režimu na pozadí. Hlasitost lze ovládat multimediálními tlačítky klávesnice stejně jako u vestavěného přehrávače.

Novou vlastní aplikaci pro poslech rádií v prostředí nového operačního systému Windows 8 vyvinul server Play.cz, který na webu nabízí živé streamy klasických i čistě internetových rádií. “Uživatelům nabízí více než devadesát FM i internetových stanic přímo v prostředí jejich operačního systému. Rádia si nově uživatel může přehrávat v režimu na pozadí. Hlasitost lze ovládat multimediálními tlačítky klávesnice stejně jako u vestavěného přehrávače hudby a videa v systému Windows 8,” sdělil Ivo Dostál z Play.cz.

K TÉMATU: Server Play.cz začne nabízet na YouTube živé internetové přenosy

Nová aplikace umožňuje zobrazení právě hrané skladby, informace o naladěném rádiu a výpis článků z Magazínu Play.cz. Zlepšila i navigaci, filtry a vyhledávání. Nabízí i připnutí konkrétní stanice přímo na úvodní obrazovku systému Windows 8. Aplikace je určená pro 32 i 64-bitové verze systému a běží bez problémů i na zařízeních s procesory ARM. „Těší nás, že se Play.cz rozhodlo vyvinout aplikaci pro Windows 8, čímž doplňuje nyní již velmi bohatou nabídku aplikací, a rozšiřuje tak možnosti uživatelů našeho nového operačního systému,“ komentoval Filip Řehořík, manažer pro vývoj společnosti Microsoft.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Play.cz vytvořilo aplikaci pro internetový poslech rádií na mobilech Nokia

Aplikaci Play.cz pro Windows 8 lze zdarma stáhnout z Microsoft Store na této adrese. Play.cz zároveň finišuje i s aplikací pro Windows Phone na mobilní zařízení využívající tento operační systém (zejména novější typy Nokií). “K dispozici by měla být zhruba do měsíce,” slibuje Ivo Dostál.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).