Hlavní navigace

Placený kanál C8 skončí, dětská televize Minimax dostane větší prostor

20. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Stanice Minimax prodlouží svůj stávající vysílací čas z 14 na 24 hodin denně,“ řekl DigiZone.cz oblastní manažer AMC pro Českou republiku a Slovensko Evžen Chlanda.

Po přibližně roce a půl přestane vysílat placený tematický kanál C8, který provozovala společnost AMC Networks International – Central Europe a jenž nabízel průřez veškerým obsahem, který stanice tohoto provozovatele nabízejí. Změnu již schválila na svém posledním zasedání vysílací rada s tím, že k ní dojde k poslednímu dnu letošního roku. Placený kanál C8 startoval 5. května 2014 a AMC pro něj od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) získala licenci tehdy ještě jako Chello Central Europe.

BRAND24

Z ARCHIVU: Nový placený kanál C8 získal licenci, Chello Central Europe ho u nás spustí 5. května

Chceme se zaměřit také mimo sportu a filmu na dětské stanice, a tak se naši malí diváci mohou těšit už od 1. ledna 2016 na spoustu nových pořadů, a to i po osmé hodině večerní, kdyby se jim ještě nechtělo jít spát a rodiče by jim sledování dovolili. Stanice Minimax tím prodlouží svůj stávající vysílací čas z 14 na 24 hodin denně. Tím, že chceme dát stanici Minimax od nového roku maximální prostor, jsme se rozhodli, že prozatím pozastavíme vysílání stanice C8 na českém a slovenském trhu. O této změně jsme již informovali své partnery, kteří stanici C8 měli v nabídce. Věříme, že tato změna bude zákazníky a diváky, hlavně dětskými, pozitivně přijata, uvedl pro DigiZone.cz oblastní manažer Evžen Chlanda.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).