Hlavní navigace

Petr Dvořák se zastal Václava Moravce: „Říká jen to, co se povídá“

16. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 9. 2011

Kritiku moderátora Václava Moravce, který v rozhovoru pro dnešní MF Dnes napadnul výkonného ředitele zpravodajské ČT 24 a jednoho z pěti finalistů konkurzu na generálního ředitele ČT Romana Bradáče, mírní favorit nadcházející volby šéfa ČT Petr Dvořák. Václav Moravec jen hlasitě vyjadřuje to, co si řada zaměstnanců České televize povídá mezi sebou, a to nespokojenost se stávajícím vedením. S jeho pořadem počítám i do budoucna, uvedl Dvořák v dnešním online rozhovoru na zpravodajském serveru iHNed.cz.

K TÉMATU: Václav Moravec: O Bradáčovi a spol. se mluví jako o mordpartě ČT

Moravec v rozhovoru pro MF Dnes řekl, že o Bradáčovi, který je v podstatě jeho nadřízeným (Moravec ale není zaměstnancem ČT, nýbrž jen stálým spolupracovníkem), se zaměstnanci na Kavčích horách baví jako o členovi „mordparty ČT“. Do té počítá i šéfa programu ČT 1 Radana Dolejše. Volba ředitele ČT podle Moravce směřuje k tomu, že její největší favorit, bývalý šéf Novy Petr Dvořák, nakonec vypadne stejně jako režisér a dokumentarista Fero Fenič při výběru finalistů konkurzu.

BRAND24

KOMENTÁŘ: Štábní kultura a la Moravec

Podle Moravce existují tři možné varianty vývoje situace: Zaprvé dojde k vyřazení silného kandidáta, favorita volby Petra Dvořáka. Favorité u nás končí špatně. Dvořák dopadne jako Fenič, protože má proti sobě nejsilnější frontu, nechtějí ho lobbisté, nechce ho konkurence, asi ho nebudou chtít ani politici. Pak tu bude snaha vybrat nekonfliktního kandidáta, který se dohodne s ostatními, provede dílčí změny. Ale pak nebude svobodný ve svém rozhodování. Tím kandidátem může být Hynek Chudárek. Nebo vyhraje člověk zevnitř, Roman Bradáč. To je ČT současnosti, není to žádná změna, kterou radní žádají. Takovou volbou by popřeli sami sebe, řekl moderátor pro MF Dnes.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).