Hlavní navigace

Petr Dvořák: Nova chce překlopit Galaxii sport do DVB-T

20. 1. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 1. 2006

Televize Nova se připravuje na vstup kabelového a satelitního kanálu Galaxie sport do zemského digitálního vysílání. V rozhovoru pro server RadioTV.cz to řekl generální ředitel této stanice Petr Dvořák. Galaxie sport přitom dosud tvrdila, že zůstane pouze kabelovým a satelitním kanálem bez možnosti volného příjmu.

BRAND24

To, že se připravujeme aktivně na digitalizaci je vidět i z toho, že jsme začali rozvíjet a posilovat naší pozici v rámci nejen terestrického vysílání, ale i toho satelitního, kde jsme akvizicí sportovního kanálu Galaxie Sport chtěli vytvořit již jasný obchodní model, který v případě přidělení digitální licence bychom chtěli překlápět do standardního digitálního vysílání. Uvidíme, jak se s kolegy z ČT v rámci sportovních kanálů popereme, uvedl Dvořák pro RadioTV.cz.

Nova žádá v probíhajícím výběrovém řízení o digitální licenci pro tematický kanál Nova sport. Mezi žadateli je rovněž společnost Galaxie sport, která se do konkurzu přihlásila ještě předtím, než do ní loni většinově vstoupil holding Nova. Projekt Sport 2 podle ředitele Galaxie sport Jiřího Hojgrapočítá s tím, že nepůjde o volně vysílající kanál, ale placenou kódovanou stanici pro DVB-T. Radní přitom nechtějí v první fázi udělovat licence placeným stanicím.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).