Hlavní navigace

Personální změny v Českém rozhlase a ve vedení jeho Rady

28. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Karel Choc
Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral oznámil na včerejším zasedání Rady ČRo většinu změn, které avizoval v nedávném rozhovoru pro DigiZone.cz.

Vedoucí nového sloučeného odboru rozhlasových poplatků a obchodního oddělení se stane Eduarda Hekšová. Jak Zavoral uvedl ve zmíněném rozhovoru, bude tak odpovědná za výnosovou stránku rozhlasového rozpočtu. Do rozhlasu přišla z bankovního sektoru. Ve své pozici skončil ředitel odboru marketingu Jiří Haramul, jeho odbor bude nadále řídit tiskový mluvčí Jiří Hošna.

ČTĚTE TAKÉ: René Zavoral – Na digitalizaci jsme připraveni, chybí nám ale potřební partneři

BRAND24

S většinou změn radní souhlasili, ohradili se ale proti jmenování šéfredaktora webu Zprávy.rozhlas.cz Radka Kedroně, který do rozhlasu přišel z vydavatelství Mafra. Dva radní tak během zasedání hlasovali proti jeho jmenování, zbylých sedm ale Kedroně podrželo. Na novou pozici usedne také dlouholetý šéfredaktor Vltavy Lukáš Hurník, který se stane hudebním šéfproducentem. Na pozici šéfa Vltavy vypíše rozhlas výběrové řízení.

Změnilo se i vedení samotné Rady Českého rozhlasu, její předsedkyní byla zvolena Hana Dohnálková, místopředsedou se stali Tomáš Kňourek a Jiří Vejvoda.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).