Hlavní navigace

Pavel Zuna na Stream.cz zachytí kandidáty na prezidenta v neobvyklých situacích

2. 10. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Hlavním podzimním tahákem internetové televize Stream.cz má být Pavel Zuna v roli moderátora nové původní show. Vlastní pořad bude mít i reportér Jan Tuna.

Prezidentské kandidáty, kteří chtějí v březnu příštího roku na Pražském hradě vystřídat Václava Klause, bude v novém pořadu Závod o hrad konfrontovat Pavel Zuna na internetové televizi Stream.cz. Jde o hlavní podzimní programovou novinku stanice, kterou na dnešním setkání s novináři v Praze představil Pavel Zima, generální ředitel portálu Seznam.cz, který Stream.cz provozuje. Bývalá tvář Novy a Primy se v pořadu přímo setká například s Karlem Schwarzenbergem, Milošem Zemanem nebo Janou Bobošíkovou.

K TÉMATU: Pavel Zuna se vrací do internetové televize Stream.cz, ale jen jako mediální tvář

„Pro mě osobně je tento projekt mimořádný v tom, že jsem se jako jeden z mála s kandidáty přímo osobně setkal a budu si tedy moc při volbě prezidenta vybírat. Přišel nám na mysl sport, protože při sportu tyto lidi opravdu poznáte. Do značné míry to bude pořad, který bude vcelku originální v porovnání s tím, co nabídnou ostatní,“ konstatoval Pavel Zuna. Start pořadu je naplánován na 29. října. Formát dostane velký prostor i na serveru Novinky.cz, který Seznam.cz provozuje společně s deníkem Právo.

Z ARCHIVU: Bývalý moderátor Pavel Zuna opouští internetovou televizi Stream.cz

Jednou z dalších podzimních novinek na Stream.cz je Hůl na reklamu, která si klade srozumitelným jazykem hodnotit stávající marketingové kampaně. Tváří pořadu je Vilém Rubeš. Sledovanost prvních dílů se pohybuje okolo 140 tisíc diváků. Další novinkou je „Gebrian vs.“, která se věnuje na první pohled ne příliš atraktivními tématu – architektuře veřejného prostoru. „Pokud se vybere téma, které osloví většinu, je možné ji donutit k diskusi většinu,“ konstatoval manažer programového oddělení Seznam.cz Lukáš Záhoř. Tváří pořadu je architekt Adam Gebrian.

NAPSALI JSME: Internetovou televizi Stream.cz zcela ovládnul Seznam, Petana ji prodal

Třetí novinkou je Přírodověda s Alex. Jedná se o „komplexní učebnici sexuálních vztahů“. Moderátorkou je Alex Doležalová, kterou mohou diváci znát coby moderátorku pořadu s Alex na sex na TV Metropol. Pro diváky jsou přichystány i série spotřebitelských reportáží, které vznikají ve spolupráci s časopisem s dTest. „Takový spotřebitelský magazín tu chyběl. V zahraničí takové pořady fungují a jsem rád, že se to daří. Lidi tento pořad rozděluje,“ vysvětlil moderátor pořadu a někdejší pravá ruka Pavla Zuny ve zpravodajstvích Novy a Primy Jan Tuna.

BRAND24

Vedení Seznamu si na tiskové konferenci pochválilo, že se internet za posledních deset let dostal k 70 procentům lidí, kteří jej využívají alespoň jednou týdně. 44 procent lidí při sledování televize používá internet a média se hodně blíží prolnutí. „Stream je tedy pro nás strategickou službou,“ prohlásil šéf Seznamu Pavel Zima. Průměrná návštěvnost internetové televize Stream.cz je téměř tři sta tisíc lidí denně, přičemž největší radost Seznamu dělá kulinářský pořad Peklo na talíři, který návštěvností dokázal předčít televizní pořady Recept na bohatství, Ano, šéfe! nebo MasterChef.

„Chceme dělat pořady, které nás baví, a když to budeme dělat, věříme, že to bude bavit i naše diváky. Zatím nám to vychází,“ uvedl šéf programového oddělení Seznamu Lukáš Záhoř. Vedení portálu už před časem oznámilo, že hodlá internetovou televizí Stream.cz oslovit televizní inzerenty a bojovat tak s klasickými televizními stanicemi o reklamní koláč na televizním trhu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).