Hlavní navigace

Pavel Hanuš: Veřejnoprávní multiplex bude obsahovat čtyři kanály

10. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
10. 4. 2008

Šéf projektu Digitalizace ČT Pavel Hanuš na konferenci Kulatý stůl o digitalizaci řekl, že pro realizaci výstavby multiplexu veřejné služby je zapotřebí správná strategie, technické, organizační a zdrojové zabezpečení. Hlavní problém byl doposud v legislativním rámci. Česká televize se mohla domluvit s ČTÚ na přechodu, ale my jsme potřebovali právní rámec a ten nám dá až TPP. Jak my, tak ČTÚ, jsme předpokládali, že TPP bude trochu dříve, a to bylo důvodem zdržení. Doufáme, že bude umožněn postup tak, jak jsme se s ČTÚ dohodli, konstatoval Hanuš.

BRAND24

ČT podle něj jasně deklarovala, že je jasný zájem o co nejrychlejší budování multiplexu veřejné služby. Konkrétní termíny spouštění budou záležet na TPP, ale lokality už jsou v tuto chvíli jasné – Plzeň, jižní Čechy, Sušice atd. Co se týká informační kampaně, tak ta bude specifická. Bude obsahovat nejenom vysílání České televize, ale i spoty. Půjde pochopitelně i o články, letáky a další.

Veřejnoprávní multiplex bude v současných podmínkách obsahovat čtyři programy. Není možné, abychom do sítě, která má 19 Mbps, vsunuli pět kanálů, zdůvodnil Hanuš fakt, proč není možné vysílat více než čtyři kanály. Šéf techniky ČT doplnil, že každý analogový signál bude před vypnutím označen piktogramem a dalšími nápisy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).