Hlavní navigace

Pardubicko testuje digitální terestrické multiplexy 1 a 2. Naladíte je?

29. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
29. 3. 2010

UVNITŘ FOTO Podle informací od čtenářů serveru DigiZone.cz začalo dnes krátce před patnáctou hodinou testování digitálních terestrických multiplexů 1 a 2 z vysílače Pardubice – Krásné. V současné době jsou využity podle plánu kanály 32 (síť 1) a 39 (síť 2). Signál by měl být šířen se sníženým výkonem 25 kW. Dosah je značně omezen.

K TÉMATU: Testy digitálního vysílání z pardubického vysílače Krásné začnou už v pondělí

Server DigiZone.cz vyzkoušel příjem z vysílače Krásné v Praze, nepodařilo se však signál zachytit ani na jednom z uvedených kanálů na kvalitní anténu umístěnou na střeše osmipatrové budovy. Na 39. kanálu navíc v hlavním městě vysílá stále analogově televize Nova. Ostrý start na Pardubicku byl původně naplánován na středu 31. března, kdy měla z Krásného začít vysílat digitální síť 2 s programy Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool a TV Barrandov. Česká televize měla se svým veřejnoprávním multiplexem následovat až za dva měsíce, 31. května.

BRAND24

Jste v dosahu digitálního vysílání na Pardubicku? Sdělte v diskusi čtenářům DigiZone.cz své zkušenosti.

Takovéto hodnoty vykazuje DVB-T multiplex 1 v Jihlavě. (Foto: Lubomír Čumpl)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).