Hlavní navigace

Paralympiáda na ČT: více než 25 hodin vysílání

8. 9. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V brazilském Rio de Janeiru startují patnácté paralympijské hry. Česká televize se hodlá zaměřit především na „českou stopu“.

Stanice ČT sport nabízí mezi 7. a 19. zářím více než 25 hodin vysílání zaměřeného na starty českých reprezentantů. Původní informace z Ria zprostředkovává štáb České televize v čele s reportérem Jakubem Bažantem. 

Naše pokrytí paralympiády neustále roste. Paralympijské hry vysílá Česká televize již od počátku devadesátých let a od prvních zkušeností s vysíláním odkázaným výhradně na materiály vlastních štábů dnes už můžeme nabídnout opravdu ucelené přehledy z průběhu naprosté většiny soutěží, říká výkonný ředitel programu ČT sport Jiří Ponikelský a dodává: V Riu se představí na 4300 paralympioniků z rekordních 176 zemí a my věříme, že naše vysílání bude mít stejně jako olympiáda, která skončila před necelými třemi týdny, pozitivní divácký ohlas. Paralympijské hry nesporně patří do základního portfolia ČT Sport.

K TÉMATU: Poptávka po satelitní kapacitě z letošní olympiády překročila objem z předcházejících ročníků

ČT Sport a ČT 2: Rio 2016 pojede 24 hodin denně

Glosa: Olympijská sklizeň nejen před televizními obrazovkami

BRAND24

V přímých přenosech uvede Česká televize například dva vybrané bloky dráhové cyklistiky, ve kterých by čeští paralympionici rádi navázali na úspěchy z Londýna.

Kompletní souhrnné informace pak nabídne 31 speciálních pořadů, které pokryjí celý průběh her a představí to nejpodstatnější ze všech třiadvaceti sportů letošní paralympiády. Souhrny, které přebírá ČT od oficiálního vysílatele vybraného Mezinárodním paralympijským výborem, se taktéž zaměří především na „českou stopu“.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).