Hlavní navigace

Panasonic chce nadále snižovat spotřebu u svých plazmových televizorů

15. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 9. 2010

Výrobce plazmových televizorů Panasonic chce být do roku 2018 nejlepší firmou na trhu s televizory v oblasti zelených inovací. Hospodářským novinám to řekl předseda představenstva a výkonný ředitel evropské centrály Panasonicu Laurent Abadie. Firma však staví především na výrobě plazmových televizí, které jsou vyhlášené vysokou spotřebou. Podle Abadieho to v současné době už zdaleka neplatí.

K TÉMATU: Zakáže EU plazmové televize? Jsou prý energeticky příliš náročné

BRAND24

Díky neustálému vývoji jsou rozdíly mezi spotřebou stejně velkých LCD a plazmových obrazovek zanedbatelné. Naše padesátipalcová 3D plazmová televize má spotřebu kolem 200 W, to je na tak obrovskou úhlopříčku skvělý výsledek. Spotřeba mezi staršími a novými modely klesla o více než 50 procent, upozorňuje šéf evropské centrály Panasonicu.

Příklon k ekologičtější výrobě a menší spotřebě je podle Abadeiho logický. Je to přirozené. Panasonic je japonská společnost a důraz na soulad s přírodou je pro Japonsko typický. Zároveň jde ale o obchodní rozhodnutí. Zákazníci jsou na oblast ekologie, a zejména spotřeby energie citliví a díky tomu se zde otevírá obrovský prostor pro nový byznys, míní šéf Panasonicu pro Evropu, mimochodem první Evropan v této funkci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).