Hlavní navigace

Ostravská televize Polar získala licenci pro DVB-T vysílání na severní Moravě

18. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
18. 1. 2012

Licenci pro regionální a lokální zemské digitální televizní vysílání na dobu 12 let získala ostravská televize Polar. Regionální licenci s pokrytím celého Moravskoslezského kraje udělila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) společnosti Polar televize Ostrava pro celodenní vysílání regionálního informačního programu. Lokální licence se týká programu Polar Nový Jičín, který bude vysílat z pozemního vysílače v Novém Jičíně.

K TÉMATU: Ostravská televize Polar žádá o lokální a regionální licence DVB-T

O vydání regionální licence DVB-T žádala televize Polar již loni v září, o lokální licenci pro vysílání v Novém Jičíně v říjnu. Do loňského roku tato televize pozemně vysílala v regionálním multiplexu společnosti B plus TV z Klimkovic, kde se připojovala do vysílání stanice Local TV Plus. Operátor ale Polaru vypověděl smlouvu, takže televize hledala jinou možnost, jak vysílat z pozemních vysílačů.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: TV Polar musí odejít z klimkovického multiplexu, vypověděli jí smlouvu

Televize Polar je na Ostravsku dostupná i v nabídce kabelových společností a vysílá i přes internet. V minulosti tato televize sdílela analogové frekvence s televizí Prima, později do ní majetkově vstoupila Regionální televizní agentura (RTA) podnikatele Jaroslava Berky. Stanice se poté přejmenovala na RTA Ostrava a původní studio Polar jí dodávalo zpravodajství. Později se ale cesty obou studií rozešly a Polar nadále vysílal sám v kabelu a v regionálním multiplexu B plus TV z Klimkovic.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).