Hlavní navigace

Operátoři vidí problém v sehnání kvalitního signálu pro distribuci

12. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 5. 2009

Jedním z dalších prezentujících na konferenci Milníky digitální televize byl David Hnát ze společnosti Sloane Park Property Trust, která je jediným čistě velkoobchodním operátorem působící v České republice. Hnát konstatoval, že operátoři se nyní při distribuci programů nejčastěji setkávají s problémy, kde signál kvalitě nabrat. Ve finále pak tyto důsledky dopadají na mnoho účastníků tohoto procesu.

Dochází totiž nejen ke snížení kvality, ale i efektivity v důsledku dublování. Hnát by jako ideální situaci viděl nabrání signálu v nějakém datacentru s dostupným signálem ve vysoké kvalitě. Plusem by podle něj bylo také šíření signálu nezávislou páteřní infrastrukturou a transparentní obchodní model pro poskytovatele TV. Operátoři, kterých dnes není málo, by určitě byli velmi spokojení, konstatoval David Hnát. Tím pádem by bylo jasné i předávací rozhraní.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).