Hlavní navigace

Operátora veřejnoprávního multiplexu ČT vybere až 30. dubna

10. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
10. 3. 2008

Na konec dubna posunula Česká televize vyhodnocení výběrového řízení na technického operátora tzv. veřejnoprávního multiplexu, celoplošné zemské digitální sítě pro programy ČT 1, ČT 2, ČT 4 Sport, ČT 24 a stanice Českého rozhlasu. Soutěž, jejíhož vítěze chtěla ČT znát již 28. února, bude pokračovat až do 30. dubna, sdělil tiskový mluvčí televize Ladislav Šticha.

PŘEDSTAVY ČT: Veřejnoprávní multiplex: 2008 do Čech, 2009–10 na Moravu

Důvodem posunutí termínu vyhodnocení všech nabídek je podle Štichy nová verze Technického plánu přechodu na zemské digitální televizní vysílání (TPP) a z ní vyplývající požadavky Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Všichni účastníci konkurzu dnes obdrželi od ČT aktualizovanou dokumentaci i nové termíny výběrového řízení. Kromě přihlášených operátorů se do soutěže mohou hlásit i noví zájemci, a to do 14. dubna.

BRAND24

Česká televize už jednou termíny obchodní soutěže na technického operátora svého multiplexu posouvala. Po Novém roce tak reagovala na stížnosti zájemců o tendr, že inzerát v Hospodářských novinách, kterým soutěž oficiálně vypsala, vyšel pozdě a doba na zpracování a odeslání přihlášky byla příliš krátká.

Další posunutí termínů pro podávání a vyhodnocování přihlášek znamená, že na Plzeňsku, kde by měl veřejnoprávní multiplex začít vysílat nejdříve, tato síť odstartuje až v květnu nebo červnu. Původně zde ČT chtěla začít samostatně digitálně vysílat již v březnu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).