Hlavní navigace

Operátor UPC dostal pokutu čtyři sta tisíc korun. Odvolávat se nebude

29. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Důvodem k udělení několikasettisícové pokuty je především skutečnost, že operátor uvedl při tendru týkajícího se výstavbě datového centra nepravdivé údaje, které ho následně zvýhodnily.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) dnes rozhodl o udělení čtyřsettisícové pokuty pro kabelového operátora UPC Česká republika. Informuje o tom ekonomický deník E15. ÚOHS tvrdí, že firma v jednom z tendrů uvedla nepravdivé údaje, které ji následně v celé soutěži zvýhodnili. Šlo konkrétně o veřejnou zakázku společnosti Net4Gas na poskytování služeb datového centra. Dané údaje se měly týkat technických předpokladů pro poskytování služby.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: UPC začne stálým zákazníkům nabízet slevy na nákupy u smluvních partnerů

UPC ČR ve své žádosti o účast předložila a následně doplnila informace o referencích tak, že z trojice realizovaných dodávek dvě neodpovídaly skutečnosti, přičemž byly pro posouzení kvalifikace rozhodné, sdělil ekonomickému listu šéf ÚOHS Petr Rafaj. Mluvčí UPC Juraj Gerbery pro server DigiZone.cz k rozhodnutí uvedl: Proti rozhodnutí se nebudeme odvolávat a pokutu zaplatíme. Jak jsme již sdělili úřadu, došlo k selhání v přípravě podkladů pro veřejnou zakázku služeb datového centra ze strany našeho tehdejšího zaměstnance.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).