Hlavní navigace

Ohledně druhého HD kanálu České televize by mohlo být jasno ve čtvrtek

24. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká televize přistoupí ve čtvrtek k pomyslnému otvírání obálek, které se týká distribuce jejího druhého HD kanálu prostřednictvím družice. Horkým favoritem je společnost Media Broadcast.

Pomyslné otvírání obálek s nabídkami, které se budou týkat distribuce druhého HD kanálu České televize prostřednictvím satelitní pozice 23,5 stupně východně, by se mělo konat ve čtvrtek. Vyplývá to z informací, které má server DigiZone.cz k dispozici. Původně mělo dojít k tomuto kroku o týden dříve, ale nakonec se veřejnoprávní médium rozhodlo termín posunout, aby vyhovělo žadatelům ze zahraničí a ti si mohli vyřídit patřičné náležitosti od tamních orgánů.

BRAND24

K TÉMATU: Česká televize odložila vyhodnocení nabídek pro satelitní distribuci druhého HD kanálu

Jak nedávno uvedl pro server DigiZone.cz technický ředitel České televize Rudolf Pop, druhý HD kanál má být spuštěn při příležitosti hokejového mistrovství světa, která startuje konkrétně koncem příštího týdne a bude se konat až do 20. května. Další stanici v HD rozlišení spustí veřejnoprávní televize proto, že jeden HD program už pro ni není dostatečný. Navíc, na pozici ČT HD je v současné době napevno umístěn kanál ČT 1, čili diváci jsou dočasně bez sportu i dokumentů v HD.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).