Hlavní navigace

Odstartovala NDR Blue, rozhlasová stanice pro náročné posluchače. Funguje i v Česku

13. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stanice by mohla zaujmout i českého posluchače, který preferuje urban music, indie a alternativu. Čistě digitální okruh vzniká v produkci německých stanic NDR 2, NDR Info a N-Joy.

Veřejnoprávní rozhlas Norddeutscher Rundfunk určený primárně pro oblast severního Německa rozšířil portfolio svých stanic o nový programový okruh. Nová stanice NDR Blue začala fungovat na začátku měsíce a je čistě digitální. Znamená to, že si ji tak mohou naladit například majitelé rozhlasových DAB+ přijímačů v oblasti Porýní-Falc, přes internet je pak dostupná na adrese: www.ndr.de/ndrblue/. Stream není nijak omezen, pustit si ho tedy mohou i zájemci v Česku.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Chcete investovat do budoucna? Kupte si tuner pro digitální rozhlas. Vyplatí se už teď

Okruh NDR Blue přináší aktuální trendy mimo jiné v oblasti pop a rock music. Stanice vzniká ve spolupráci několika rozhlasových stanic, konkrétně NDR 2, NDR Info a N-Joy. Každý večer v době od 20 do 22 hodin NDR Blue přináší posluchačům atraktivní koncert z těch nejznámějších evropských koncertů, které se v minulosti konaly. Kromě popu a rocku se NDR Blue věnuje i urban music, německému popu, indie a alternativě. Programové schéma stanice je k vidění zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).