Hlavní navigace

Odpůrcům nového Radiožurnálu se nelíbí přístup k jejich připomínkám

6. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 2. 2008

Zástupcům občanské iniciativy „Nechceme přeladit, nemáme kam“ se nelíbí přístup Rady Českého rozhlasu, s jakým se vypořádává s připomínkami k novému programovému schématu ČRo 1 – Radiožurnálu. Signatáři petice sice uvádějí, že s nimi vedení instituce zahájilo dialog, ale podněty se podle nich zabývá nedostatečně a kritiku veřejnosti v podstatě neřeší.

ČTĚTE TAKÉ: Rada ČRo je znepokojena mírou stížností na nový Radiožurnál

Tisícovku kritických dopisů nelze přecházet mlčením. V reakcích vedení rozhlasu a Rady ČRo zaznívá, že se Radiožurnál stal moderní a dynamickou stanicí. To však podle našeho přesvědčení neznamená totéž jako seriozní a kvalitní, tvrdí ve svém tiskovém sdělení zástupci iniciativy. Současný Radiožurnál je podle nich dokonce možné hodnotit jako plytký, uspěchaný a bulvární.

BRAND24

ČLÁNEK: Radiožurnál, fakta a emoce

Představitelé „Nechceme přeladit, nemáme kam“ dnes vyzvali Radu Českého rozhlasu k ustavení expertní komise, která by měla posoudit současnou koncepci Radiožurnálu. Ta by měla vyhodnotit, zda nová koncepce Radiožurnálu neporušuje zákon o Českém rozhlasu a současně, zda není porušován Kodex ČRo, Statut ČRo a Programové cíle ČRo1 – Radiožurnálu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).