Hlavní navigace

Od února IPTV za 30 korun měsíčně

6. 12. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 12. 2006

Konkurenci na poli internetové televize (IPTV) přiostří začátkem příštího roku společný projekt firem Sloane Park a PRO-ZETA. IPTV od Sloane Parku nabídne zákazníkům 35 televizních stanic za cenu 290 korun měsíčně. Nabídka zahrnuje všechny české kanály jako jsou ČT 1, ČT 2, ČT 24, ČT 4 Sport, Nova, Prima, TV Noe, sdělila DigiZone.cz marketingová manažerka Adriana Strihová. Pro méně náročné televizní diváky má Sloane Park příznivou zprávu. Připravili jsme také startovací balíček, který obsahuje jen sedm českých programů, ale stojí pouze 30 korun měsíčně, uvedla Strihová.

Sloane Park a PRO-ZETA dokončily testovací provoz a chystají se na komerční start. Manažerka Strihová věc přiblížila: První zákazníci jsou v implementaci a do ostrého provozu budou překlopeni přibližně v únoru 2007. Náročnější diváci se zájmem o stanice jako HBO nebo Canal+ se jich dočkají také, prémiové stanice Sloane Park nabídne ale až v polovině roku a jejich cena zatím není stanovená. Firmy nebudou nabízet IPTV přímo koncovým zákazníkům, ale jen ve formě přepodeje přes regionální poskytovatele Internetu. Všechny koncové ceny jsou tedy pouze doporučené. Adriana Strihová každopádně slibuje: Technologie umožňuje připojit neomezený počet zákazníků.

Sloane Park má v České republice prostřednictvím svých regionálních odběratelů zhruba 250 tisíc zákazníků. Připojení k počítačové síti vyhovující potřebám IPTV má většina z nich, alespoň podle tiskové zprávy firmy. Samotná programová nabídka není pro Sloane Park cílovou stanicí. Předseda představenstva Martin Hruška uvádí: V krátké době na trh uvedeme další produkty orientované výhradně na domácnosti – video a hudbu na vyžádání, asistenční služby, zabezpečovací systémy. Vše vyvrcholí projektem chytré domácnosti.

BRAND24

IPTV v Česku nabízí celorepublikově dnes jen Telefónica O2, jejíž O2 TV stojí v základní variantě zhruba 500 korun měsíčně. Začátkem roku 2007 přijde na trh také řešení společností Czech OnLine (Volný) a Radiokomunikace.

Více informací o technologii a nabídce IPTV naleznete ve speciální příloze DigiZone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).