Hlavní navigace

Óčko změnilo plány. V multiplexu 3 chce vysílat celoplošně

15. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
15. 9. 2011

Vedení hudební televize Óčko jedná se společností Czech Digital Group, která je stoprocentně ve vlastnictví Českých Radiokomunikací, o návratu do multiplexu 3 v podobě celoplošného šíření. Serveru DigiZone.cz to řekl generální ředitel stanice Jiří Balvín. Toto zjištění je více než překvapivé. Óčko před více než dvěma lety ze sítě odešlo právě proto, že nechtělo být šířeno po celé republice.

Z ARCHIVU: Jiří Balvín: Óčko odchází z DVB-T, ale nevylučujeme, že se tam časem vrátí

Po odchodu stanice z multiplexu 3 její zástupci dlouhodobě tvrdili, že by se do digitálního terestrického šíření vrátili pouze tehdy, pokud by mohl kanál vysílat pouze ve vybraných lokalitách. Za tím účelem se jevilo jako vhodné šíření v rámci sítě 4 konkurenčního operátora Telefónica Czech Republic. Ten však nesplnil svůj závazek a multiplex nerozšířil do dalších lokalit. Nadále je tedy jeho signál možné zachytit pouze v Praze, Brně a Ostravě. Operátor již dříve ukončil šíření v Plzni.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Multiplexu 4 zvoní hrana. Příští rok může být jeho poslední

Óčko dlouhodobě tlačilo na společnost České Radiokomunikace, aby umožnila menším televizím vysílání pouze v některých lokalitách. Firma nakonec prostřednictvím CDG těmto stanicím ustoupila i díky tomu, že se jí nedařilo trojku zaplnit, a zavedla ceník pro vysílání v jednotlivých regionech. Poslední schůzka operátora se zástupci Óčka dopadla podle Balvína dobře. Počítám, že do listopadu bychom se dohodli. Testovací vysílání můžeme spustit do konce roku, ostré od ledna, uvedl Balvín.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).