Hlavní navigace

Óčko: Do digitálního terestrického vysílání se chceme vrátit

8. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
8. 11. 2010

Vedení hudební televize Óčko věří, že již v roce 2011 se bude moci stanice vrátit do digitálního terestrického vysílání (DVB-T) ve větším rozsahu, než jak ji v současné době umožňuje multiplex 4 společnosti Telefónica O2. Myslíme si, že příští rok přinese určitou revoluci a hlavně změnu v myšlení provozovatelů multiplexů, uvedl ve videorozhovoru Regionální televizní agentury (RTA) a Českých médií výkonný ředitel stanice Hynek Chudárek.

BRAND24

K TÉMATU: Jiří Balvín: Óčko odchází z DVB-T, ale nevylučujeme, že se tam časem vrátí

K tomuto přesvědčení vede Chudárka myšlenka, že operátoři terestrických multiplexů se podle něho budou muset začít chovat jinak, než se doposud chovali. Předpoklad, že bude přetlak broadcasterů (vysílatelů, pozn. red.) a nedostatek kmitočtů, je přesně obrácený, takže si myslím, že to bude mít vliv na cenu a vůbec na způsoby, tedy například možnost vybrat si menší pokrytí. Myslím si, že padne i hranice 70 %, dodal v interview Chudárek. Óčko vysílalo v terestrickém multiplexu 3 do konce července loňského roku. Jako relativně malá televize si tehdy stěžovala právě na cenu, kterou chtěl provozovatel sítě, společnost Czech Digital Group, za distribuci a zbytečně velké pokrytí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).