Hlavní navigace

Severočeská obec se rozhoduje, jak bude digitalizovat

8. 8. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
8. 8. 2007

Mezi dvěma způsoby příjmu zemské digitální televize se rozhoduje obec Petrovice v Ústeckém kraji. Buď digitalizace proběhne nákupem zařízení do jedné hlavní ústředny za cenu asi 90 tisíc korun, nebo si každý jednotlivý účastník zakoupí set-top-box za asi tři tisíce sám. Každá varianta má své výhody i nevýhody, jak finanční, tak i technické, řekl Ústeckému deníku starosta obce Zdeněk Kutina.

BRAND24

List neuvedl, jak by měla ona varianta „jedné hlavní ústředny“ vypadat, ale starosta měl zřejmě na mysli úpravu společných televizních antén, případně místní kabelové rozvody. Podle Kutiny se obec zatím pro žádnou z variant nerozhodla. Od zastupitelstva prý dostal za úkol pozvat do obce odborníka k diskuzi s občany a potom se teprve rozhodne nejspíše anketou mezi obyvateli, uvedl Ústecký deník

.

Příjem digitálního vysílání řeší Petrovice podle starosty proto, že se blíží termín vypnutí analogového televizního vysílání v Ústeckém kraji. Přesný termín vypnutí analogu v severních Čechách z primárního vysílače Buková hora, na kterém jsou závislé desítky dalších převaděčů, ale zatím nebyl určen. Neoficiálně se hovoří o 1. lednu 2008, ale dohoda mezi Českými radiokomunikacemi a provozovateli televizního vysílání neexistuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).