Hlavní navigace

Obchoďák, nový rodinný seriál Primy family, sází i na popularitu Ondřeje Sokola

4. 5. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE Televize chce Obchoďák nasadit do hlavního vysílacího času. Kdy se tak stane, ale Prima family zatím neprozradila.

Zhrzeného bývalého fotbalistu, který pomohl gólem k postupu reprezentace do 19 let na mistrovství světa v kopané, ale poté se zranil a místo vysněné kariéry placeného hráče se živí jako chodící reklama v obchodním centru, si zahraje v novém rodinném seriálu Obchoďák na Primě family Ondřej Sokol. Bavič z improvizační show Partička letos sklidil mimořádný úspěch při udělování televizních cen TýTý. Jednu cenu získal sám, dvě další obdržela Partička.

K TÉMATU: Prima family natáčí nový seriál Obchoďák. Autorkou námětu je scénáristka Anděla Páně

Seriál Obchoďák pro Primu family napsala scénáristka Lucie Konášová, autorka Nemocnice na kraji města – Nových osudů, Dobré čtvrti nebo pohádky Anděl Páně. „Říkala jsem si, že už je těch zdravotnických, policajtských a školních témat v seriálech tolik, že už určitě diváky nebaví. Je čas porozhlédnout se jinde. A obchodní dům je ve své podstatě obrovské mraveniště, kde to životem jen tepe,“ vysvětluje Konášová, jak přišla na nové seriálové prostředí, jež dosud ve filmové podobě využil snad jen režisér Jan Svěrák ve Vratných lahvích (a kdysi dávno seriál Žena za pultem).

BRAND24

„Je to svět, který všichni dobře známe, recept, který funguje po celém světě – obchody, multiplexy, restaurace, dětský koutek, fitcentrum. Všechno pod jednou střechou. Chtěla jsem nahlédnout pod tu nablýskanou exkluzivní fasádu a zjistit, jak to funguje v zákulisí. Ještě jedno téma pro mě bylo zajímavé: Život zaměstnanců, kteří se kolem nás točí od pondělka do neděle a starají se, abychom dostávali co nejlepší servis. My je přitom skoro ani nevnímáme, nic o nich nevíme. Tak proč se s nimi trošku neseznámit?“ vysvětluje Konášová.

Obchoďák má sázet hlavně na humor a situační komedii. Prima family jej natáčí již několik týdnů a do vysílání by se tak mohl dostat příští rok na jaře, nebo už letos na podzim. Vedle Ondřeje Sokola se v seriálu objeví například i David Matásek, Tatiana Medvecká, Pavel Řezníček či Barbora Munzarová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).