Hlavní navigace

O2TV oslaví příští měsíc páté narozeniny. Očekávání zákazníků nesplnila

8. 8. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
8. 8. 2011

IPTV produkt společnosti Telefónica O2, který funguje v České republice pod označením O2TV, oslaví v září své páté narozeniny. Sesterský server Lupa.cz však připomíná, že španělský operátor s ním rozhodně být spokojený nemůže. Minimálně poslední dva roky je o tuto službu nezájem a počet zákazníků se již delší dobu pohybuje okolo 130 tisíc.

ČTĚTE TAKÉ: O2TV přibyl za druhé čtvrtletí jeden tisíc zákazníků na celkových 130 tisíc

Co stojí za neúspěchem O2TV? Podle Lupy.cz jsou to především cíle, které si v souvislosti s ní dala společnost Telefónica, nicméně se je nepodařilo splnit. Operátor se nechal rok po spuštění služby mimo jiné slyšet, že do 12 měsíců získá 150 tisíc zákazníků. To se pochopitelně nepovedlo a firma se k nim nepřiblížila ani po pěti letech. Za neúspěchem O2TV stojí především technické bariéry této služby. Společnost například doposud nenabídla již před několika lety slibované programy ve vysokém rozlišení (HDTV).

NEPŘEHÉDNĚTE: Češi ztrácí zájem o kabelovou televizi a IPTV. Jsou placené…

Ve městech se o zákazníky uchází kabelové televize, celorepublikově je dostupné satelitní vysílání. Díky digitalizaci se také rozšířila nabídka terestricky volně šířených kanálů, která evidentně mnoha domácnostem stačí nebo kvůli ekonomické situaci v dnešní nejisté době stačit musí, uvádí další možnost neúspěchu server Lupa.cz, která připomíná, že stávající zákazníci si často stěžují například na takzvané kostičkování v obraze nebo pomalé přepínání televizních stanic. Časté bývají i chyby na lince nebo problémy s přijímačem.

BRAND24

Z ARCHIVU: O2TV: internetová televize za pětistovku

Telefónica O2 u svého IPTV produktu též doplácí na absenci některých funkcí při nahrávání, například time-shift, tedy zpětné sledování pořadu ještě během jeho vysílání. Velká není ani příliš kapacita pro ukládání nahrávek. Dnešních 20 hodin není příliš dostačujících. Původně to bylo dokonce pouze 10. Na druhou stranu je možné uvést například to, že operátor nabízí v rámci předplatného filmového kanálu HBO zdarma přístup také k videotéce HBO OD. O2TV má sice podle Lupy.cz po určitém technologickém upgradu, který by byl nutný, ještě šanci, ovšem otázkou je, zdali už není pozdě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).