Hlavní navigace

O2 v Británii otestuje internetovou televizi

18. 12. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 12. 2007

Britský telekomunikační operátor O2 otestuje v Británii v příštím roce internetovou televizi poté, co podobný produkt úspěšně otestoval v České republice. Uvedl to na internetu britský list The Independent. České internetové vysílání je pro O2 a jeho vlastníka, španělskou Telefóniku, velkým úspěchem, píše list na webu. Od září minulého roku přilákala internetová televize O2 v Česku 70.000 zákazníků. Nabízí přes 50 kanálů od předních dodavatelů, včetně Sony, Disney, Warner Bros a HBO.

Od té doby, co O2 v Británii koupila menší širokopásmovou společnost Be, se předpokládá, že rozjede internetové televizní vysílání. Převzetí Be, která má nejrychlejší síť v Británii, umožní operátorovi O2 spustit internetovou televizi ve velkém. Sama O2 nabízí širokopásmové služby také. Pro telekomunikační a internetové společnosti jako BT a Tiscali se stala nabídka internetové televize v Británii klíčovým nástrojem k tomu, jak si zavázat a udržet klienty. Zákazníci čím dál častěji vyhledávají více služeb u jednoho dodavatele.

Česká republika představuje pro skupinu Telefónica O2 významný trh, píše The Independent. Pouze 50 procent českých domácností má telefon na pevné lince, zato si čeští spotřebitelé mnohem rychleji pořizují mobily a vyspělé služby než v jiných zemích. V Česku připadá na sto obyvatel 125 mobilních telefonů a cenový rozdíl mezi mobilními službami a pevnými linkami je proti jiným evropským zemím relativně malý.

Tipy C

Telefónica koupila Český Telecom a mobilního operátora Eurotel v roce 2005 a propojila je, aby mohla nabízet mobilní a fixní služby současně. Vzhledem k tomu, že jdou v Česku přes tři čtvrtiny provolaných minut přes mobily, má podnik v Británii jiné starosti než v Česku, kde se snaží přimět Čechy více využívat pevné linky.

Zdroj: ČTK

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).