Hlavní navigace

O problémech s ICE kartami Skylink ví, chystá se je řešit

2. 9. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
2. 9. 2010

V souvislosti s přechodem na systém Irdeto registruje satelitní operátor Skylink množství problémů s nekompatibilitou nových ICE karet se stávajícími přijímači a moduly. Nejčastěji se závady vyskytují u přijímačů s tzv. uni-čtečkami, u kterých se ale komplikace předem očekávaly. Navíc ale dochází k problémům i u některých zařízení s certifikovaným dekodérem CryptoWorks a certifikovaných dekódovacích modulů, které by měly s ICE kartami bez problémů spolupracovat.

ČTĚTE TAKÉ: Satelitní Skylink a CS Link si mnou ruce. Přecházejí k nim piráti Digi TV

BRAND24

Skylink dnes vydal oficiální stanovisko k problémům, a ve spolupráci se společností Irdeto a také s výrobci přijímačů se chystá komplikace řešit. Podle Skylinku za problémy s kartami může stát i přetíženost systému podmíněného přístupu společnosti. Po ukončení pirátského příjmu DigiTV totiž zamířila velká část diváků této služby právě ke Skylinku, a prodej karet se skokově zvýšil. Denně platforma registruje 3 až 4 tisíce nových karet, a podle Jaromíra Glisníka ze Skylinku nebyl systém na takovýto nápor nových uživatelů připraven. Aktuálně systém zpracovává informace o 200 tisících ICE kartách, z nichž většina je již na trhu – v období global free nebo po registraci. S každou novou registrací karty systém zařazuje do datového toku poměrně objemnou iniciační instrukci, která se cyklicky opakuje po dobu následujících 10 dní. Objem dat, které musí každý dekodér zpracovat, tak při mimořádně vysokém počtu registrací rychle narůstá, což u některých dekodérů vede k jejich přetížení, stojí v dnešním vyjádření společnosti

Aby se problémy minimalizovaly, přistoupil ode dneška Skylink k několika opatřením. Datová kapacita vyhrazená pro systém podmíněného přístupu byla výrazně rozšířena, což by mělo snížit možnost ztrátovosti paketů a tím špatnou funkci karet. Společnost Irdeto by pak měla kompletně rekonfigurovat celý systém, aby se vyloučily případné závady způsobené zásahy do systému provedenými v poslední době. Zároveň se pracuje na úpravě firmware přijímačů a modulů společně s jejich výrobci. Skylink také žádá své partnery, aby mu konkrétní problémy s kartami hlásili.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Majitel servisní společnosti DVB Servis zabývající se instalací anténních systémů pro příjem rozhlasu a televize. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).