Hlavní navigace

Nýrsko a Kamýk nad Vltavou se dnes dočkají digitálního opakovače ČT

31. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
31. 3. 2010

UVNITŘ MAPA POKRYTÍ Česká televize dnes zprovozní dva digitální dokrývače veřejnoprávního multiplexu. Kvalitnějšího, respektive vůbec nějakého digitálního signálu ČT se dočkají diváci v Nýrsku na Sušicku a v Kamýku nad Vltavou na Příbramsku. Informoval o tom Štěpán Janda z tiskového útvaru České televize. Dokrývače pro ČT zajistí České Radiokomunikace a firma B PLUS TV (Kamýk).

TABULKA: Seznam všech zprovozněných vysílačů a dokrývačů veřejnoprávního multiplexu České televize

Dokrývač v Nýrsku bude vysílat na kanálu 34, který ČT v západních Čechách využívá pro digitální vysílání na vysílačích Krašov u Plzně a na domažlickém Vraním vrchu. S těmito vysílači vytvoří jednofrekvenční síť. Primární signál bude nýrský opakovač odebírat z Vraního vrchu u Domažlic, byť se obec nachází v územní oblasti Sušice, pro kterou ČT vysílá z hlavního vysílače na Svatoboru. V Nýrsku dnes spouští digitální opakovač také multiplex 2 na kanálu 48.

BRAND24

Mapa pokrytí digitálního opakovače v Nýrsku (Zdroj: České Radiokomunikace)

V Kamýku nad Vltavou bude ČT digitálně vysílat na kanálu 53, stejně jako z pražského Cukráku, Žižkova a středočeských Votic. S těmito vysílači by měl kamýcký opakovač vytvořit jednofrekvenční síť.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).