Hlavní navigace

Regionální síť 8 Českých Radiokomunikací míří do Pardubic a Ústí nad Labem

15. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ PARAMETRY – „Jednání s potencionálními zákazníky v tuto chvíli stále probíhají a nemůžeme je komentovat,“ uvedl pro DigiZone.cz mluvčí operátora Kamil Chalupa.

Krátce po získání kmitočtového přídělu v Brně se objevily v elektronické databázi Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) další kanály pro Regionální síť 8, kterou budou provozovat České Radiokomunikace. Novými lokalitami jsou konkrétně Pardubice – TKB a Ústí nad Labem – Klíše. V současné době tak disponuje operátor už devíti příděly v atraktivních lokalitách, jako jsou například Praha, České Budějovice. Plzeň, Hradec Králové a tak dále. Firma zatím nechce prozradit, pro jakého zákazníka síť staví.

BRAND24

K TÉMATU: Regionální síť 8 už má sedm kmitočtových přídělů pro DVB-T, nově i v Brně

Jednání s potencionálními klienty v tuto chvíli stále probíhají a nemůžeme je komentovat, uvedl pro server DigiZone.cz stručně tiskový mluvčí Českých Radiokomunikací Kamil Chalupa. Jedním ze zákazníků multiplexu by mohl být druhý kanál Šlágr TV. Jeho výkonný ředitel Robert Kvapil však našemu webu nedávno řekl, že kromě tohoto operátora probíhá jednání i s dalšími provozovateli lokálních sítí. Nechtěl však blíže specifikovat, o které z nich se jedná. „Šlágr 2“ odstartuje v horizontu týdnů až měsíců.

Nové kmitočtové příděly pro Regionální síť 8
Lokalita Kanál Polarizace Výkon (kW)
Pardubice – TKB 46 H 1
Ústí nad Labem – Klíše 51 H 0,501

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).