Hlavní navigace

Nový FM vysílač pro regionální ČRo Plzeň-Karlovy Vary zajistí lepší pokrytí signálem

21. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Český rozhlas
Český rozhlas spustil ve středu 20. dubna odpoledne nový VKV vysílač karlovarského studia. Zajistí pro Cheb a okolí kvalitnější poslech.

Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral k této události řekl: Regionální vysílání vždy bylo a bude v centru zájmu Českého rozhlasu. Naší ambicí je nabízet posluchačům kvalitní program a také co nejlepší příjem našich stanic.

Český rozhlas Plzeň je regionální rozhlasovou stanicí, která svým signálem pokrývá území západních Čech. Vysílání je zaměřeno především na regionální dění v Plzeňském a Karlovarském kraji, ale má také přesahy do regionu Jihočeského, středních i severních Čech. Nabízí širokou a pestrou nabídku hudebních i slovesných pořadů.

ČTĚTE TAKÉ: Český rozhlas spouští v Karlových Varech další FM vysílač pro stanici ČRo Plus

Radio Wave mohutně oslavilo 10 let a otevření nového studia

Ve všední dny vysílá v odpoledním čase 14:00–16:00 hodin paralelní samostatné vysílání zvlášť pro Plzeňský a Karlovarský kraj. Karlovarské studio se v tomto čase začalo v éteru samostatně prezentovat od ledna 2007.

BRAND24

Na základě individuálního oprávnění vydaného Českým telekomunikačním úřadem byl nový vysílač spuštěn 20. dubna ve 13:00 z lokality Cheb – Špitálský Vrch na frekvenci 89,5 MHz s výkonem 50 wattů. Vysílač je umístěn v nadmořské výšce 510 m na souřadnicích 12°21′29" E 50°05′11" N a vysílá s vertikální polarizací.

Podrobnosti o tomto vysílači naleznete na webových stránkách Českého rozhlasu v sekci Jak nás naladíte.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník DigiZone se specializací na satelitní a terestrické vysílání, dálkový příjem televize i VKV rozhlasu a přítel elektroniky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).