Hlavní navigace

Novu opouští výkonný ředitel a jednatel CET 21 Milan Cimirot

18. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 5. 2010

Milan Cimirot, jeden ze dvou českých jednatelů společnosti CET 21, která vlastní licenci pro provozování televize Nova a jejích tematických kanálů, a zároveň výkonný ředitel této firmy, opouští televizi Nova. S odvoláním na důvěryhodné zdroje z Novy o tom informoval ekonomický server Motejlek.com. Cimirot byl společně s generálním ředitelem Novy Petrem Dvořákem jediným Čechem v nejužším vedení nejsledovanější české televize.

K TÉMATU: Nova zrušila funkce šéfredaktorů zpravodajství a publicistiky. Šet­ří

BRAND24

Podle webu Cimirot opouští nejenom Novu, ale i její mateřskou společnost CME. Jako výkonný ředitel CET 21 zodpovídal za oblasti financí, správy, informační technologie a dispečink kapacit. Na Nově Cimirot působí od roku 1994, tedy takřka od jejího vzniku. Po rozkolu někdejšího generálního ředitele Novy Vladimíra Železného s americkým investorem se přidal na stranu CME. Za to později získal funkci jednatele CET 21, kterou vykonává od května 2005.

Kromě Milana Cimirota a Petra Dvořáka je třetím jednatelem CET 21 Brit Oliver Martin Meister. Pod CET 21 spadá od loňského roku také nejsledovanější slovenská televize Markíza a její druhý program TV Doma. Důvodem Cimirotova odchodu z Novy i CME je podle webu Motejlek.com příliš velký vliv rumunských manažerů CME na chod televize, který se údajně Cimirotovi nezamlouval.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).