Hlavní navigace

Novu HD přijímají všichni zákazníci služby 802.tv od Mattesu AD

18. 10. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 10. 2007

První společností, která komerčně nabízí televizi Nova ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV), je frýdecko-místecký Mattes AD. Všichni zákazníci jeho služby 802.tv, televize přes internetový protokol po optickém kabelu, mají od neděle 14. října přístup k HD verzi zpravodajských a publicistických pořadů Novy, ale také seriálu Pojišťovna štěstí. Zástupci firmy a televize Nova to dnes sdělili v Praze na tiskové konferenci.

Všichni klienti 802.tv jsou vybaveni set-top-boxem Motorola modelové řady VIP19XX, který zvládne standardní i vysoké rozlišení a přijímá vysílání v kompresi MPEG-2 i MPEG-4/AVC. Set-top-box je rovněž vybaven přijímačem pro zemské digitální vysílání a jeho pořízením se tedy zákazník připravuje i na digitalizaci terestrického vysílání, kde je rovněž uvažováno i šíření programů v HD s kompresí MPEG-4/AVC, sdělil Jiří Banáš z Mattesu AD.

Tipy C

Službu 802.tv mohou v současné době využívat diváci ve Frýdku-Místku, Frýdlantu nad Ostravicí, Frenštátu pod Radhoštěm, Příboru a na pražském sídlišti Nové Butovice.

O všech možnostech příjmu Novy HD čtěte v zítřejším článku na DigiZone.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).