Hlavní navigace

LG na veletrhu CES: OLED se zakřivenou obrazovkou a televizory s Google TV

14. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Důvodem pro použití zakřivené obrazovky má být především lepší pocit pro diváka při sledování 3D filmů. Dochází totiž k odstranění problémů s vizuálním zkreslením.

Své produktové novinky pro letošní rok představily v Las Vegas na veletrhu CES nejen Panasonic nebo Samsung, ale například i jihokorejský výrobce LG Electronics. Návštěvníky mohl zaujmout mj. OLED televizor se zakřivenou obrazovkou. Model EA9800 pochopitelně disponuje technologií LG Cinema 3D. Proč je obrazovka zakřivená? Důvod je jednoduchý. Dochází k odstranění problému s vizuálním zkreslením a ztrát detailů na krajích obrazovky. Datum uvedení do komerčního prodeje však nebyl zveřejněn.

OLED televizory společnosti LG Electronics se zakřivenou obrazovkou.
Autor: LG Electronics

OLED televizory společnosti LG Electronics se zakřivenou obrazovkou.

NEPŘEHLÉDNĚTE: LG pro letošní rok plánuje vylepšený ovladač Magic Remote a OLED s úhlopříčkou 55“

LG jako první uvedla na trh 55palcovou OLED televizi. Navíc jsme jako první ukázali na veletrhu CES i variantu se zakřivenou obrazovkou v takto velké úhlopříčce, uvedl při této příležitosti tiskový mluvčí české pobočky společnosti LG Electronics Martin Malý. Ke třem základním barvám přidává LG ještě bílý sub-pixel, díky němuž má být dosaženo co nejlepší skály a přesných barev z jakéhokoliv pozorovacího úhlu. Tato technologie prý nabízí i jemnější odstíny a tóny, což je i pro oko příjemnější.

Tipy C

Nový model televizoru společnosti LG Electronics podporující platformu Google TV.
Autor: LG Electronics

Nový model televizoru společnosti LG Electronics podporující platformu Google TV.

ČTĚTE TAKÉ: Chytré televizory LG připravují widgety pro videotéky Voyo.cz, Voyo.sk a HBO GO

LG Electronics představila také v Las Vegas dva nové modely televizorů GA7900 a GA6400, které disponují platformou Google TV. Google a LG díky těmto modelům televizí nabízejí nepřeberné množství možností připojení. Obě televize je možné bezdrátově propojit s dalšími zařízeními. Pomocí nejnovější YouTube aplikace pro Android se mohou smartphony a tablety automaticky spárovat s Google TV pomocí Wi-Fi, čímž vzniká možnost přehrávat videa z mobilu přímo na obrazovce. O novém dálkovém ovladači Magic Remote a vylepšeném Smart TV portálu jsme vás již informovali.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).