Hlavní navigace

Novela zákona o elektronických komunikacích mohla způsobit odvolání ministra Mládka

22. 2. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Čestmír Polák
UVNITŘ TEXT – Text novely ZEKu je dostupný na webu Vlády ČR, některé navrhované změny mohly být důvodem pro odvolání ministra Jana Mládka.

Jedním z důvodů, proč se předseda vlády Bohuslav Sobotka rozhodl na začátku tohoto týdne odvolat ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka, by mohly být sporné pasáže v návrhu novely zákona o elektronických komunikacích. Tu předložilo ministerstvo Legislativní radě vlády minulý týden, její schválení je také jedním z předpokladů pro zahájení procesu přechodu na nový standard zemského televizního vysílání DVB-T2.

PSALI JSME: Novela ZEKu doputovala na vládu, před schválením ji posoudí Legislativní rada vlády

BRAND24

Zatímco předseda vlády požadoval účinnější ochranu spotřebitelů před cenovou politikou mobilních operátorů, navrhovaná novela ZEKu naopak možnosti obrany dále omezovala. Spor mezi premiérem a jeho ministrem tak nezpůsobilo narůstající zpoždění přechodu na DVB-T2, ale přílišná benevolentnost ministerstva průmyslu ve vztahu k drobným klientům mobilních operátorů. Jméno Mládkova nástupce oznámí Sobotka po zítřejším jednání u prezidenta, nejčastěji se v této souvislosti hovoří o koordinátorovi digitální agendy, ekonomovi Tomáši Prouzovi.

ANALÝZA: Z technické novely zákona o elektronických komunikacích k DVB-T2 se stává politikum

Odvolaný ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Stahujte návrh novely Zákona o elektronických komunikacích

Aktuální návrh novely ZEKu ke stažení:

Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o elektronických komunikacích), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 483/1991 Sb., o České televizi, ve znění pozdějších předpisů

PO KLIKNUTÍ NA ODKAZ SE SPUSTÍ STAHOVÁNÍ TEXTU NOVELY VE FORMÁTU *.DOC S VYZNAČENÝMI NÁVRHY ZMĚN.

Originál dokumentu včetně doprovodných dokumentů a souvisejících náležitostí je dostupný na webu Vlády České republiky jako součást aplikace ODok.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).