Hlavní navigace

Nově zatím Bukovou horu nezlevníme, říkají Radiokomunikace

1. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
1. 7. 2007

České radiokomunikace nesleví ze svých požadavků na cenu zemského digitálního vysílání televize Nova z vysílače Buková hora u Ústí nad Labem. Serveru DigiZone.cz to řekl mediální zástupce společnosti Jakub Bielecki, který citoval z oficiálního prohlášení firmy. V něm se uvádí, že Radiokomunikace litují rozhodnutí Novy, ale nehodlají svůj přístup přehodnotit.

Nova se rozhodla nepodepsat smlouvu s Radiokomunikacemi jako operátorem digitálního multiplexu A na šíření zemského digitálního signálu z Bukové hory, protože podle mluvčí stanice Veroniky Šmítkové cena neodpovídala původním představám. Nova se cenu dozvěděla čtyři dny před oficiálním zahájením digitálního vysílání na severu Čech a od té chvíle se snažila s Radiokomunikacemi domluvit na jejím snížení.

BRAND24

Česká televize, která společně s Českým rozhlasem a Novou tvoří obsah multiplexu A v Praze, Brně, Ostravě a Domažlicích, podle vedoucího projektu digitalizace Pavla Hanuše jednala o ceně za digitální vysílání z Bukové hory zhruba měsíc. Smlouvu jsme podepsali těsně před zahájením vysílání. Na tom bych ale nespatřoval nic výjimečného, bylo to prostě obchodní jednání, řekl Hanuš serveru DigiZone.cz.

Nova ani Radiokomunikace nechtějí zveřejnit, jak vysokou cenu si operátor chce účtovat za digitální vysílání z Bukové hory. Odvolávají se na obchodní tajemství. Stejně se vyjádřil i Pavel Hanuš: Ceny se rozhodně nezveřejňují a určitě vám je nikdo neřekne. Podle postoje Radiokomunikací to tedy vypadá, že přinejmenším v nejbližší době Nova v severočeském multiplexu A nebude – leda že by přistoupila na původně stanovený ceník.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).