Hlavní navigace

Nově se prodražují nákupy na internetu, doplácela 27 milionů Kč za Blog.cz

22. 10. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
22. 10. 2010

Dalších 27 milionů korun doplatila letos v červnu televize Nova za nákup internetových portálů Jyxo.cz a Blog.cz. Informuje o tom ekonomický deník E15, podle něhož tak cena těchto akvizic stoupla na 210 milionů korun. Zájem o blogovací systémy přitom v důsledku expanze sociální sítě Facebook klesá, takže se zhoršuje i efektivita původní investice Novy.

K TÉMATU: Nova koupila portál Blog.cz a už je třetí v návštěvnosti Internetu

Původně Nova zaplatila za nákup vyhledávače Jyxo.cz a blogovacího systému Blog.cz částku 9,4 milionu dolarů, což v době nákupu, v květnu 2008, odpovídalo 181 milionům korun. Proč nyní Nova doplácela dalších 27 milionů korun, nechtěla televize komentovat. Konkrétní otázky týkající se obchodních dohod standardně do médií nekomunikujeme, řekla listu mluvčí Novy Michaela Fričová.

ČTĚTE TAKÉ: Martin Ondráček: S tn.cz jsme spokojeni přibližně na 50 procent

Deník E15 upozorňuje, že návštěvnost stránky Blog.cz se od přechodu pod Novu snížila z 2,48 milionu reálných uživatelů v květnu 2008 na dva miliony letos v srpnu. Je pravda, že blogovacím službám se obecně nedaří. Blog.cz pro nás bude ve finále představovat základnu pro nastavení nějaké sociální sítě, připomněl list dřívější výrok jednatele a bývalého generálního ředitele Novy Petra Dvořáka, který je nyní viceprezidentem celé skupiny CME pro televizní vysílání.

ROZHOVOR: Brzy na webu nabídneme Dr. House, slibuje šéf internetu televize Nova

BRAND24

Návštěvnost klesá i zpravodajskému portálu tn.cz, letos v srpnu si meziročně pohoršil z 690 za 560 tisíc reálných uživatelů za měsíc. Nova však nadále pokračuje v internetové expanzi, kterou již před třemi lety nastavil dnešní prezident CME Adrian Sarbu. Cílem má být obsazení pozice třetí nebo čtvrté největší internetové firmy v tuzemsku. Sarbu podle všeho dál trvá na slepých uličkách. Podle zdrojů deníku E15 v těchto měsících zadal svému týmu úkol vyvinout videopůjčovnu na internetu. A to přesto, že ČT podobný podnik v prosinci 2009 pro nezájem uživatelů zavřela, upozorňuje list.

Z internetových stránek Novy se nejlépe daří hlavnímu webu Nova.cz, jehož návštěvnost mírně stoupá. Poklesu se po svém letošním startu v létě dočkal i web pro ženy Doma.cz. Nova se nyní snaží přitáhnout pozornost uživatelů internetu na svůj videoarchiv, v němž postupně začíná nabízet i zahraniční seriály dabované do češtiny. Zatím jde o Mentalistu a Kobru 11, do konce roku by měl přibýt i Dr. House. Ředitel internetu televize Nova Pavel Krbec si ale stěžuje na neférové jednání webů, které stejné seriály nabízejí nelegálně s českými titulky několik dní poté, co je v premiéře odvysílají americké televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).