Hlavní navigace

Nové kanály v polském DVB-T? Jen tak se jich nedočkáme

24. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
24. 1. 2011

Od prosince mohou televizní diváci na Ostravsku přijímat kromě českých multiplexů také nabídku digitální terestrické sítě 2 s programy Polsat, TVN, TVN 7, TV Puls a TV 4 z vysílače Wisla. Jak to tak ale vypadá, chystané stanice, tedy TV Puls 2, Polsat Sport News a TV 6, které by zde měly začít vysílat, jen tak spuštěny nebudou. Vyplývá to z informací, jež má k dispozici server media2.pl.

ČTĚTE TAKÉ: Na Ostravsku začalo vysílat pět nových digitálních televizí z Polska

Pozice Polsat Sport News je již několik měsíců aktivní v satelitní službě Cyfrowy Polsat, přístup k ní je však pouze na omezeném počtu karet, které slouží k testovacím účelům. Mluvčí Polsatu nedávno pro deník Rzeczpospolita přiznal, že o termínu zatím nebylo rozhodnuto. Stejně je na tom také program TV 6, sesterská stanice TV 4. Jasno je tak prozatím pouze u TV Puls 2. Ta by se měla v éteru objevit zkraje druhého pololetí letošního roku.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Rzeczpospolita: Kanál TVP Historia nahradí stanice TVP Dokument

Od října 2010 je též v Polsku v provozu třetí digitální terestrický multiplex, který by měl být vyplněný tematickými stanicemi Telewizje Polska. Je šance, že v letošním roce dojde též ke spuštění tamní terestrické sítě 1, ve které mají být k dispozici kanály TVP 1, TVP 2 a TVP Info. Zbylé čtyři pozice vyplní programy, které vzejdou z právě probíhajícího konkurzu vyhlášeného regulátorem KRRiT, obdoba české RRTV. Zájemci však musí být zároveň držiteli licence pro satelitní vysílání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).