Hlavní navigace

Nové digitální televize? Koncem roku 2008, míní Cyril Svoboda

19. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
19. 7. 2007

Kdy začne vysílat šestice původních vítězů licenčního řízení na nové digitální programy, sdružená v Asociaci digitálních televizí? Diginovela všem šesti zajišťuje kompenzační licenci pro pozemní digitální vysílání do doby, než Česká republika definitivně vypne analog. Podle ministra a předsedy Legislativní rady vlády Cyrila Svobody (KDU-ČSL) nyní záleží na rychlosti, s jakou parlament projedná vládní návrh diginovely.

Tipy C

Kdy budou nové programy, tak to záleží na tom, jak celý proces půjde. Ale i ti, kteří teď dostanou ty přechodné licence, tak mají skoro rok na to, aby tu situaci zvládli. A to odhaduju na konec příštího roku, protože zákon bude schválen a než projde celý ten legislativní proces, já to odhaduju ke konci roku, počátek příštího roku, řekl Svoboda ve středečních Událostech, komentářích na České televizi.

Svoboda zároveň varoval, že by se diginovela mohla někde „zadrhnout“. To teď nikdo neví. Naším zájmem je to udělat co nejrychleji. A dnes ve vládě zástupci všech tří stran v koalici jasně deklarovali, že to je vládní návrh a že nikdo nepředpokládá žádnou jeho podstatnou změnu, dodal předseda Legislativní rady vlády. Samy digitální televize mají poměrně jasno: pokud nestihnou vstup na trh příští rok na jaře, dalším termínem je skutečně až podzim 2008 – kvůli inzertnímu trhu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).