Hlavní navigace

Nova vypne 31. října analogové vysílání pravděpodobně pouze na Cukráku

26. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
26. 10. 2009

OPRAVENO Televize Nova vypne ze soboty 31. října na neděli 1. listopadu pravděpodobně pouze hlavní analogový televizní vysílač ve středních Čechách, Cukrák. Zaznělo to na dnešní tiskové konferenci Národní koordinační skupiny pro digitalizaci televizního vysílání v České republice. Zástupci Novy se však konference z časových důvodů nezúčastnili.

Podle Technickéhom plánu přechodu neměla Nova kromě Cukráku vypínat žádný další analogový vysílač. Analogové dokrývače ve středních Čechách může používat až do listopadu 2011. To ovšem neznamená, že by k vypnutí některých z nich nemohlo dojít. Zákazník (televize) musí dát vždy Radiokomunikacím vědět minimálně 24 hodin dopředu. O vypínaných vysílačích České televize jsme vás informovali v předchozí aktualitě, Prima se rozhodla vedle velkých a středních vysílačů vypnout i desítku analogových převaděčů.

BRAND24

Národní koordinátor digitalizace Zdeněk Duspiva na tiskové konferenci řekl, že v podstatě dnes jsme už téměř za polovinou, co se týká pokrytí multiplexu 2 a u sítě 1 na cca. 80 % území. Duspiva konstatoval, že vše je připraveno na vypínání a zhodnotil dosavadní vývoj.

Za NKS Duspiva řekl, že se více podařilo v kampani přiblížit divákům a v podzimní části se zaměřila především na lidi ve středních Čechách. Nově byly využity tzv. digihlídky přímo ve stanicích metra. Národní koordinátor uvedl, že centra pro handicapované osoby navštívilo už přibližně 1500 lidí. Co se týká komunikace, tak od ledna letošního roku bylo např. vydáno více než 60 tiskových zpráv. I na Hlavní poště na Praze 1 si budou moci diváci poslední den v Praze nechat na svou zásilku speciální razítko k přechodu na DVB-T.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).