Hlavní navigace

Nová verze operačního systému pro IQ dům umí i FVE

31. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Loxone Electronics, výrobce systému pro chytré domy založené na Miniserveru, přichází s novou verzí operačního systému. K dispozici je zcela zdarma.

Loxone OS je první operační systém určený přímo pro chytré domy a uveden byl v roce 2010. S novou verzí vedle obvyklých věcí jako centrální vypínání a zapínání světel či spotřebičů, hlídání teploty třeba v bazénu, či zatmívání oken podle polohy slunce, zvládne například i vlastní výrobu energie typicky z fotovoltaických článků (FVE). 

Více se o Loxone Miniserver dozvíte zde. 

Chystáme i recenzi.

To v praxi znamená, že kupříkladu zapne pračku pouze v době, kdy je k dispozici dostatek vyrobené vlastní energie, což je daleko výhodnější, než ji vracet zpět do sítě. Podá vám také kompletní informaci o jejím prodeji a celkové spotřebě. Vše je zkrátka zaznamenáváno a je to kdykoli dostupné i přes chytrý telefon, tablet nebo webový prohlížeč. 

Při vývoji nové verze byl největší důraz kladen na integrovaný energetický management, takže například pro získání data z fotovoltaiky stačí pouze vyplnění IP adresy příslušného měniče.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).