Hlavní navigace

Nova sport nenabídne přenosy O2 Extraligy na internetu

5. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 10. 2009

Televize Nova sport minulý týden odvysílala historicky první přímý přenos z domácí hokejové O2 Extraligy. Ve čtvrtek diváci viděli zápas mezi Pardubicemi a Vítkovicemi, který si Nova sport vybrala symbolicky kvůli Dominiku Haškovi, který hraje za Pardubice. Ten patří mezi legendy zámořské NHL. Nova ale nenabídla vysílaný zápas na internetu. Na stránkách TN.cz se budou zatím objevovat jen přenosy z fotbalové Ligy mistrů nebo hokejové KHL.

Exkluzivní práva pro vysílání přenosů z O2 Extraligy na internetu má společnost Telefónica O2. Nemůžeme proto nabídnout našim divákům tento přenos na internetu, zdůvodnil ředitel Novy sport Marek Kindernay pro server Digizone.cz. Připustil ale, že Nova by mohla poskytnout svůj přenos partnerovi O2 Extraligy pro vysílání v platformě O2TV nebo na internetu. Telefónica O2 totiž přenáší živě zápasy ve své IPTV platformě, signál ale přebírá od hokejových klubů a přenosy nejsou vyráběny v dostatečné kvalitě. Zatím se na nás v této věci nikdo neobrátil. Pokud by ale Telefónica O2 měla zájem vysílat náš přenos ve své síti nebo na internetu, dohodě bychom se nebránili, dodal Kindernay.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).