Hlavní navigace

Nova Sport HD již v únoru? Nechme se překvapit

8. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 1. 2009

Podle dnešního odpoledního článku na serveru Lidovky.cz, by se mělo vysílání Novy Sport objevit brzo ve vysokém rozlišení v některých distribučních sítích. Přípravy na start televize v HDTV potvrdil Lidovkám tiskový manažer Michal Klouda. Připravujeme vysílání v HD, sdělil serveru stručně Klouda. Bohužel Lidovky neuvádějí žádnou bližší informaci o tom, kdy by měl být start ve formátu HDTV zahájen. Termín prý ještě není v tuto chvíli stanoven, server si však myslí, že by to mohlo být již 4. února, kdy hlavní kanál Novy oslaví 15. výročí.

BRAND24

K TÉMATU: Marek Kindernay: Pokud bychom chtěli zahájit HD vysílání, tak můžeme třeba zítra

Nova Sport HD je jednou z nabízejících se možností, které do budoucna zvažujeme, konstatoval mluvčí UPC Česká republika František Malina. Satelitní platforma Skylink, která působí v Česku a na Slovensku, zatím jednání o tomto kanálu nepotvrdila a podle výkonného ředitele společnosti TradeTec Jaromíra Glisníka ani žádná neproběhla. Připravenost Novy Sport na HD vysílání ale potvrdil pro DigiZone.cz už v loňském září její ředitel Marek Kindernay. Pokud bychom chtěli zahájit HD vysílání, tak můžeme třeba zítra. To pro nás není problém, konstatoval.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).