Hlavní navigace

Nova Sport 2 už testuje v sítích UPC, O2TV a dalších kabelových operátorů

4. 9. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Program by se měl automaticky zobrazit všem zákazníkům kabelových a IPTV operátorů, kteří mají předplacen balíček s původní Novou Sport. Někteří se ale neobejdou bez ladění přijímače.

Den před oficiálním startem placeného kanálu Nova Sport 2 testuje tento program v kabelových sítích UPC, O2TV a dalších operátorů placených televizních služeb. Nový kanál je již k dispozici pro kabelové operátory a automaticky by se měl zobrazit v televizní nabídce diváků na kabelových a IPTV set-top boxech, potvrdila mluvčí Novy Anna Suchá. V případě, že diváci používají pro příjem kabelové televize vlastní přijímač a kanál Nova Sport 2 se jim automaticky nenaladí, může divák spustit automatické ladění nebo kontaktovat svého operátora pro více informací, dodala. Oficiální start stanice naplánovala na zítřek, tedy sobotu 5. září v 15:00 hod.

K TÉMATU: Nova Sport 2 zahájila veřejné testy, dostupné jsou na videoportálu Voyo

Nova vyzývá zákazníky kabelových a IPTV služeb, aby si před ostrým zahájením vysílání zkontrolovali, zda se jim Nova Sport 2 načetla do programové nabídky. V období do oficiálního startu kanálu poběží na nové pozici Nova Sport 2 ve smyčce sportovní showreel s ochutnávkou sportů, na které se diváci můžou těšit, prozradila mluvčí televize. Stejný test Nova spustila již ve středu 2. září na svém videoportálu Voyo, kde bude Nova Sport 2 dostupná společně s Novou Sport 1 a filmovým kanálem Voyo (dříve Voyo Cinema). Prvním pořadem Novy Sport 2 bude v sobotu od 15 hodin Objev svůj sport.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Nova Sport 2 se objeví i na satelitu, Nova jedná se všemi operátory

Moderátor Petr Suchoň vyzpovídá ve studiu komentátory a sportovce. Diskutovat se bude především o klíčových sportech, které nový sportovní kanál nabídne. Jde o sporty, které plní obrovské stadiony a haly v zahraničí a v Česku zatím nedostaly velký prostor, prozradil vedoucí sportovního programu skupiny Nova, Dušan Mendel. Hlavními tématy bude nejlepší basketbalová liga světa NBA, mezinárodní ragby, světové turnaje v šipkách, prestižní liga bojovníků UFC a také fotbalová Evropská liga. V ní si letos zahrají hned tři české týmy – Sparta, Plzeň a Liberec. Hned poté Nova Sport 2 zařadí od 15:25 přenos zápasu ragby mezi Anglií a Irskem, poté od 17:55 mezi Walesem a Itálií.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).