Hlavní navigace

Nova se dohodla s ČT, analog v Domažlicích skončí 31. srpna

14. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 6. 2007

Televize Nova souhlasí s vypnutím analogového vysílače Vraní vrch na Domažlicku k 31. srpnu letošního roku. Vedení Novy se na tom dohodlo během středečního jednání se zástupci veřejnoprávní České televize. Obě strany se shodly na tom, že vhodným předpokládaným termínem vypnutí by mohlo být datum 31.8.2007, informoval mluvčí ČT Martin Krafl.

Nova si ale klade podmínky. V dalším jednání ohledně oboustranně přijatelných podmínek vypnutí analogového vysílání, jejichž splnění je nutné pro dodržení tohoto termínu, budou strany pokračovat v následujících dnech, dodal Krafl, aniž by přiblížil, o jaké podmínky jde. Podle mluvčího se ale týkají vypnutí analogového vysílání Novy a ČT 1.

Tipy C

Nova naopak akceptovala skutečnost, že pro program ČT 2, který vysílá na rušeném analogovém kanálu 12, je termín 31. srpna konečný a projednávané podmínky, za jakých by se mělo vypnout analogové vysílání Novy a ČT 1, s ním nesouvisí. Televize Nova si dosud kladla za jednu z podmínek ukončení analogového vysílání na Domažlicku devadesátipro­centní penetraci set-top-boxů v tamních domácnostech.

TISKOVÁ ZPRÁVA: Termín vypnutí analogového vysílání v okrese Domažlice

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).