Hlavní navigace

Nova s Primou odhalily karty. Komerční dvojka navíc i plány na čtvrtý kanál

4. 8. 2012
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

Dvě důležité tiskové konference máme za sebou v právě končícím týdnu. Programové schéma na následující měsíce odhalily Nova s Primou. Rozhodně je na co se těšit.

Gympl s ®učením omezeným: Jedna z novinek Novy

Podzimní nabídka je opravdu široká a pestrá. Diváci se mají rozhodně na co těšit, říká o programovém schématu Nova Group pro následující měsíce generální ředitel Jan Andruško. První novinkou bude licencovaná show MasterChef. Půjde prý o fenomenální kuchařskou show, kterou uvidí diváci i na slovenské Markíze. Jedním z televizních návratů bude magazín Prásk. Pořad budeme přinášet ve zcela novém hávu a novém pojetí, uvedla programová šéfka Alex Ruzek.

Mezi další velké návraty zařadila Nova i magazín Na vlastní oči. Je to zavedená značka, která k televizi Nova vždycky patřila. Pánové Klíma a Kroupa jsou jedni z nejkovanějších Nováků. Divákovi tento formát chyběl, a to jak svými tématy, tak i svým pojetím. Jsem rád, že pánové jsou zpátky s námi, konstatoval šéf Novy Andruško. Z filmů se mohou diváci těšit například na Kawasakiho růži, Nevinnost, Sherlocka Holmese, Souboj titánů, Transformers a také šestý díl Harryho Pottera (Nova odvysílá i předchozích pět dílů).


TV Nova

Josef Klíma a Janek Kroupa jsou zpět na Nově.

Lukáš Polák: Podzim Novy: Gympl, Helena 2, MasterChef a návrat pořadů Na vlastní oči a Prásk

Jan Potůček: Sledovali jsme živě: Nova představila svoje podzimní programové schéma

Jan Potůček: Pokračování Expozitury přeci jenom bude. Nejdřív ale koncem příštího roku

Lukáš Polák: Komunikaci na Nově povede Josef Koukolíček, dosavadní šéfredaktor Super.cz

Jan Potůček: Moderátorkou česko-slovenské verze MasterChef bude modelka Daniela Peštová

Lukáš Polák: Ranní Televizní noviny na Nově bude moderovat Česká Miss 2009 Iveta Vítová

Prima bude mít na podzim řadu novinek

Řadu programových novinek si do svého podzimního programového schématu připravila televize Prima family. Jednou z nejočekávanějších je seriál Obchoďák, který Prima označuje jako pravděpodobně největší investici této televize do vlastní tvorby. Věříme, že nám pomůže natrvalo smazat rozdíl ve sledovanosti mezi námi a konkurencí, tvrdí o něm programový ředitel Prima Group Petr Vladyka. Hlavní roli si zahraje tvář seriálu Cesty domů, které budou taktéž na Primě pokračovat.

Další programovou novinkou je seriál Základka, která míří do školních lavic a může tak tímto motivem připomínat Gympl s ®učením omezením konkurenční Novy. Objeví se v něm mj. Lukáš Hejlík, který hraje i v Ordinaci v růžové zahradě (objevil se i v první řadě seriálu Terapie na HBO). Dalšími známými herci jsou Bob Klepl (ředitel školy), Oldřich Navrátil, Taťjana Medvecká, Jiří Langmajer či Vanda Hybnerová. Petr Vladyka se prořekl, že Základka půjde v pondělí „mezi seriálem a Partičkou“.

Lukáš Polák: Silný podzim na Primě: Novinky Obchoďák a Základka i „Pošta pro tebe“ s Bohdalovou

Jan Potůček: Sledovali jsme živě: Prima představila podzimní programové schéma

Jan Potůček: Prima na podzim nepokrytě zaútočí na Novu. Chce sestřelit Ordinaci

Dočkáme se Prima life?

Čtvrtý televizní program spustí v příštím roce FTV Prima. K současné Primě family, Primě Cool a Primě love má přibýt nová stanice zaměřená na lifestyle. Ekonomickému deníku E15 to řekl generální ředitel FTV Primy Marek Singer. Už koncem minulého týdne se na internetu, včetně diskusního fóra DigiZone.cz, objevily spekulace o tom, že Prima letos na podzim spustí novou stanici Prima Life. Singer pro E15 potvrdil, že televize původně uvažovala o startu letos v září, nakonec ale svůj záměr přehodnotila.

Nový kanál Primy by tak měl odstartovat až v příštím roce, přičemž Singer odhaduje celkové náklady na jeho spuštění na 200 milionů korun. Podle šéfa FTV Primy to je méně než u Primy Cool. Nová stanice by se měla zaměřit na filmy, sport, dokumenty a magazíny, čímž nápadně připomíná nedávno spuštěný pátý kanál Novy, na muže zaměřeného Fandu. Podle deníku E15 televize zatím nepožádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o udělení vysílací licence.


foto pro DigiZone.cz: Ivana Dvorská

Budova Primy na pražské Palmovce.

Jan Potůček: E15: Prima chystá na příští rok čtvrtý televizní kanál. Půjde o Primu Life?

Stručně

Prémiový zpoplatněný obsah nabídne od letošního podzimu Prima Play, internetový videoportál televizní skupiny Prima. Za 49 korun měsíčně bude možné jeho prostřednictvím sledovat dva přenosy fotbalové Ligy mistrů týdně a pořad Ano, šéfe! bez vypípání sprosťáren jeho hlavního protagonisty Zdeňka Pohlreicha.

Jan Potůček: Prima Play jde cestou Voya, nabídne zpoplatněný obsah: Ligu mistrů a Pohlreicha

Vlastníkovi satelitních operátorů CS Link a Skylink, lucemburské společnosti M77 Group, hrozí až dvacetimilionová pokuta za to, že neoznámila zahájení své podnikatelské činnosti na území České republiky. Informoval o tom mluvčí Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) František Malina.

Lukáš Polák: Podnikáním majitele CS Linku a Skylinku v Česku se bude zabývat i policie

Tabu okolo chystaného třetího kanálu televize Markíza jsou prolomena. Společnost Markíza Slovakia zaslala televizním magazínům na Slovensku programové plány, z nichž vyplývá, že kanál Dajto skutečně odstartuje 20. srpna, a to konkrétně dobrodružným filmem Godzilla z roku 1998.

Lukáš Polák: Dajto, nový kanál Markízy, zveřejnil program a potvrdil termín startu 20. srpna


repro foto: web TV Dajto

Televize Dajto odstartuje 20. srpna.

Zrušení původní licence televize Prima, která od letošního roku vysílá pod novým názvem Prima family a na základě zcela nové licence, se bude muset provést znovu a důkladněji. Rozhodl o tom Městský soud v Praze, na který se obrátila Regionální televizní agentura (RTA).

Jan Potůček: Rada pro vysílání bude znovu rozhodovat o zániku původní licence Primy. Přizve RTA

Slovenský telekomunikační úřad TÚ SR udělil tamnímu operátorovi Towercom další povolení pro provozování pozemního digitálního vysílání. Konkrétně jde o přidělení deseti lokalit, kanálů a výkonů pro multiplex 1. Poměrně nedávno získal Towercom také povolení pro síť 4, kterou s největší pravděpodobností využije pro šíření placených kanálů.

Lukáš Polák: Towercomu se otvírá na Slovensku další prostor pro DVB-T, multiplex 1

BRAND24

Pět tisíc zákazníků kabelové televize, ať už digitální nebo analogové, ztratila ve druhém čtvrtletí letošního roku největší česká kabelová společnost UPC. Vyplývá to z oficiální zprávy o hospodaření její mateřské společnosti Liberty Global za druhý letošní kvartál.

Jan Potůček: UPC přišla v pololetí o pět tisíc zákazníků kabelovky, stejný počet jí ale přibyl u satelitu

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla (je):

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).