Hlavní navigace

Nová ředitelka Fashion TV se chopila opratí, změnila satelit a přišla s magazínem

19. 3. 2011
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: 115393
TÝDENNÍ REVIZE - O módním kanálu Fashion TV, který je určen především ženám, nebylo v posledních měsících vůbec slyšet. Nové vedení stejnojmenné společnosti, respektive jeho ředitelka Gabriela Drobová, však pevně chytilo opratě této stanice a vypadá to, že televize má díky tomu dobře našlápnuto. Vysílat začala nový lokalizovaný magazín Fashion VIP a především vstoupila jako nekódovaný program na pozici 23,5 stupně východně, kde své programy nabízejí zákazníkům satelitní služby CS Link, Skylink a T-Mobile televize.

Fashion TV odstartovala ve Skylinku

Módní a lifestylový kanál Fashion TV si mohou od čtvrtka naladit také všichni zákazníci satelitních služeb CS Link, Skylink a T-Mobile televize, stejně tak i ti, kteří se rozhodli pro individuální příjem a sledují například pouze nekódované stanice. Přesun ze satelitu Amos 2, pozice 4 stupně západně, na Astru 3B, pozici 23,5 stupně východně, byl jednou z priorit nové ředitelky stanice Gabriely Drobové. Fashion TV Czech and Slovak se tak v současné době dostává k mnohem většímu počtu satelitních diváků. Pozice 23,5 stupně východně je považována za vlajkovou loď z pohledu českého a slovenského diváka. Velkou výhodou pro tento program je také skutečnost, že nebude jeho vysílání kódováno. Naladit si ho může tedy prakticky kdokoliv. Do konce března půjde o zkušební provoz. Fashion TV ve verzi pro tuzemského diváka přináší stejný obsah jako verze evropská, ovšem s určitým podílem místního obsahu. Od dnešního dne nabízí stanice magazín Fashion VIP, který se bude orientovat na domácí večírky a showbusiness.

Lukáš Polák: Tuzemská verze Fashion TV odstartovala z Astry 3B, pozice CS Linku a Skylinku
Lukáš Polák: Tuzemská Fashion TV odstarovala na satelitu Astra klasický program
Lukáš Polák: Tuzemská Fashion TV začne vysílat od zítřka původní magazín Fashion VIP

Channel 4 HD bude vysílat nekódovaně pro Evropu

Skvělá zpráva přichází z britské společnosti Arqiva. Právě ta totiž vyhrála kontrakt na distribuci nekódovaného HD signálu tamní komerční stanice Channel 4 prostřednictvím satelitu Eurobird 1 na pozici 28,5 stupně východně. Program bude šířen v rámci britské služby Freesat, naladit si ho však bude moci také kterýkoliv divák v České republice s DVB-S2/MPEG-4 přijímačem, který přijímá britské stanice. Na ostré vysílání by měl Channel 4 přejít v průběhu příštího měsíce, tedy dubna, technické testy však na Eurobirdu 1 probíhají již od února. Program je prozatím kódován a k jeho sledování je tedy nutná zákaznická karta Sky. Zájemcům bude k dispozici také elektronický programový průvodce (EPG). Eurobird nabízí vynikající pokrytí Británie a je ideální platformou pro národní vysílatele, jakým je Channel 4, uvedla při této příležitosti v tiskové zprávě obchodní ředitelka Arqiva Broadcast Barrie Woolston.

Channel 4 HD screenshot

Na pozici 28,2 východně, respektive 28,5, se vrací nekódovaný plnoformátový program v HD. ITV 1 HD, které skončilo na tomto odbytišti vysílání pro Evropu loni, nahradí britská stanice Channel 4 HD. (Foto: Lukáš Polák, DigiZone.cz)

Lukáš Polák: Senzace z Británie: Channel 4 HD bude vysílat nekódovaně pro Evropu

Formáty Šéfka a Čápi s mákem na Primě neuspěly

Zábavný „kulinářský“ pořad Čápi s mákem, který na obrazovce televize Prima neuspěl, nahradí druhá nejsledovanější komerční stanice v zemi od 31. března další jarní novinkou, formátem Trampoty. Diváky jím bude provázet bavič a moderátor Petr Novotný. Pořad se tak postaví do přímého souboje s Vysokou hrou na ČT 1 a Ordinací v růžové zahradě TV Nova. Podle samotného Novotného by pak pořad měl kombinovat prvky one man show a klasickou talk show. Neuspěla ani česko-slovenská reality show Šéfka, kterou Prima nahradí filmy o Bridget Jonesové, ale pouze dočasně. Od 10. dubna televize nasadí na 20. hodinu novou zábavnou soutěž Máš minutu!, která vychází z licence formátu Minute to Win It americké televize NBC. Moderátory pořadu budou Richard GenzerMichalem Suchánkem, kteří pro Primu připravují i improvizační show Partička (v premiéře se představí dnes od 21:00 hod.). Prima novou soutěž charakterizuje jako „velkolepý soutěžní pořad postavený na disciplínách, které si každý může zkusit doma“.

Šéfka - inzerát televize Joj

Lukáš Polák: Pořad Čápi s mákem nahradí na Primě od 31. března Trampoty Petra Novotného
Jan Potůček: Místo Šéfky půjde na Primě v neděli od 20 hodin soutěž Máš minutu

Stručně

Server DigiZone.cz rozšířil stálé texty a mapy pokrytí digitálních televizních multiplexů o stránku věnovanou základním technickým údajům o testu zemské digitální televize druhé generace (DVB-T2) v Praze. Stránka obsahuje aktuální údaje o technických parametrech multiplexu, mapu pokrytí, mapu měřicích bodů, na kterých České Radiokomunikace jako technický operátor sítě ověřují dostupnost a kvalitu signálu a další informace.

Jan Potůček: Vše o pražském testu DVB-T2 na jednom místě, včetně map pokrytí

Zprovoznění internetového archivu České televize v televizorech Samsung je, zdá se, zatím ještě v nedohlednu, zákazníci se ale přece jen konečně dočkali lokalizovaného widgetu, který jim přináší tuzemský online obsah. V sekci Samsung Apps, která je zákazníkům dostupná po stisknutí tlačítka Internet na dálkovém ovladači, se objevila nová aplikace nazvaná vTuner internet radio. Ta je k dispozici zcela zdarma.

Lukáš Polák: Samsung překvapil majitele televizorů. Nabízí jim poslech tuzemských stanic

Kompletní přestavbu svého studia zahájila slovenská zpravodajská televize TA3. Práce začaly v noci z úterý na středu, aby co nejméně narušily samotné vysílání TA3, sdělila serveru DigiZone.cz Barbara Písecká, PR manažerka stanice. Práce trvají nepřetržitě od 15. března od 23:00 hod., uvedla. Během noční přestavby bylo demontováno studio, část newsroomu, moderátorský stůl, dekorační panely a další moderátorské sto­ly.

Jan Potůček: Zpravodajská TA3 přestavěla svoje studio v Bratislavě. Podívejte se

Premier League 500

Práva na fotbalové přenosy nejsou nejlevnější. (Zdroj: Cyfra+)

Pravděpodobnost, že fotbalové mistrovství Evropy v roce 2012 tuzemští diváci na klasickém nekódovaném programů vůbec neuvidí, je velká. Česká televize, která má na tuto událost předkupní právo, odmítá za částku přibližně 130 milionů tuto událost vysílat. Šéf sportovního programu ČT 4 Jiří Ponikelský listu řekl, že se jedná o astronomickou sumu pouze za dvacet dní vysílání.

Lukáš Polák: Cena vysílacích práv pro Euro 2012 je okolo 130 milionů korun

Nejprve mělo dojít k volbě nového generálního ředitele Českého rozhlasu v druhé polovině února, pak v březnu a nakonec se tento krok přesune minimálně až na květen. Může za to nemoc prvního místopředsedy Rady ČRo Ladislava Jíši. Ve čtvrtek o tom informoval ekonomický deník E15. Podle listu čeká na Jíšu v nemocnici operace srdce.

Lukáš Polák: Nového šéfa bude mít Český rozhlas nejdříve až v květnu

BRAND24

Nové programové schéma a grafiku bude mít od 21. března olomoucké krajské studio Českého rozhlasu. Nejvýznamnější změny najdou posluchači v první polovině dne. Dobré ráno s Českým rozhlasem Olomouc bude stanice vysílat od 5.00 do 8.00 hodiny a důraz zde klade zejména na informace, které člověk potřebuje při vstupu do nového dne, sdělil Jiří Mastík z oddělení PR a marketingu.

Jan Potůček: Český rozhlas Olomouc mění od 21. března program a on-air grafiku

Nejzásadnější událostí tohoto týdne byl:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).